Vlada nabavlja automobile vrijedne 265,5 mil. kuna!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vlada je krenula u obnovu državnog voznog parka "tešku" 265,5 milijuna kuna! Kako se navodi u pozivu za nadmetanje za nabavu motornih vozila putem operativnog leasinga, objavljenom na stranicama Državnog ureda za središnju javnu nabavu, putem operativnog leasinga u trajanju od tri, četiri i pet godina nabavlja se ukupno 1.742 vozila.

Nabava se odnosi na osobne automobile, karavane i limuzine, vozila s pogonom na četiri kotača, terenska vozila, motorna vozila za prijevoz manje od 10 osoba te laka dostavna vozila. Vozila su podijeljen na osobna, terenska i gospodarska od čega ih se dio ugovara s, a dio bez održavanja.

Procjena vrijednosti nabave za osobna vozila s održavanjem iznosi 52,05 milijuna kuna, a za ona bez održavanja 103,74 milijuna. Procjena vrijednosti nabave za terenska vozila s održavanjem iznosi 2,3 milijuna kuna, a za ona bez održavanja 47,37 milijuna, dok se procjena vrijednosti za gospodarska vozila s održavanjem kreće oko 25,33 milijuna kuna, a za ona bez održavanja 34,74 milijuna.

Sudeći po opisima i specifikacijama pojedinih vozila vidljivo je da će među novim automobilima dio pripasti policiji i sudstvu, a uz civilna tu su i prikrivena vozila, piše u pozivu za nadmetanje. (Index.hr)


Podijeli: Facebook Twiter