Vlada mora naci još prihoda, kroz PDV ili nešto drugo

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Komentirajuci neslužbene najave o povecanju PDV-a s 23 na 25 posto, predsjednik Ivo Josipovic izjavio je danas novinarima da vlada mora pronaci dodatne prihode.

"Vlada ocito mora naci neke dodatne prihode. Je li to PDV ili nešto drugo, o tome najbolje govore strucnjaci", rekao je Josipovic nakon kave s gradanima u Uredu predsjednika, dodavši da on od vlade ocekuje da konsolidira proracun. Upitan koliko je povecanje PDV-a mudar potez, Josipovic je uzvratio: "Mudro je ono što zatvara rupu u proracunu!".

Komentirajuci najavu celnika Laburista Dragutina Lesara da ce u saborsku proceduru uputiti zahtjev da predsjednik Republike ne može ostvarivati pravo na povlaštenu mirovinu kao što to nece moci ni zastupnici ovog saziva sabora, Josipovic je rekao da on niti odreduje mirovine, niti ce je primati. Podsjetio je da on ima poseban ugovor, sukladno zakonu, prema kojem ce se vratiti na svoje radno mjesto. "Kad mi prestane mandat bit cu ponovno profesor na Sveucilištu", porucio je Josipovic. Za Lesarovu najavu rekao je kako je to "njegovo pravo".

Sutrašnji referendum o ulasku Hrvatske u EU Josipovic je nazvao "velikim danom za Hrvatsku". "Gradani su u prilici da svojom odlukom utjecu na sudbinu Hrvatske. Ocekujem dobar izlazak, negdje po prilici kako je to bilo na parlamentarnim izborima i ocekujem uvjerljivu podršku EU-u", zakljucio je predsjednik Republike uoci referenduma. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter