Vlada Malija podnijela ostavku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vlada Malija podnijela je ostavku, a novim je premijerom imenovan bivši ministar urbanizma Moussa Mara, objavio je glasnogovornik predsjednika kasno u subotu na državnoj televiziji.

Predsjednik Malija Ibrahim Boubacar Keita prihvatio je ostavku koju su premijer Oumar Tatam Ly i cijela vlada podnijeli u subotu, navodi se u priopćenju.

Novim je premijerom imenovan bivši ministar urbanizma Moussa Mara, dodaje se u priopćenju.

Mara, politički veteran koji se natjecao s Keitom na predsjedničkim izborima u Maliju u kolovozu prošle godine, imenovat će nove ministre.

Oumar Tatam Ly je na čelu vlade bio od početka rujna prošle godine, njegova je vlada imala 34 ministra, a imala je i ministarstva za tranziciju te za nacionalnu pomirbu i za razvoj sjevera zemlje.

U kolovozu su u Maliju održani predsjednički izbori na kojima je pobijedio Ibrahim Boubacar Keita na temelju obećanja da će ujediniti Mali i nastojati obnoviti zemlju teško stradalu u ratu protiv islamista.

Kriza je u toj zapadnoafričkoj zemlji početkom 2012. izbila na sjeveru ofenzivom tuareških pobunjenika koje su vrlo brzo zamijenile kriminalne skupine i naoružani islamisti povezani s al-Kaidom. Džihadisti su uglavnom protjerani sa sjevera u francusko-afričkoj vojnoj intervenciji koja je počela u siječnju 2013. godine. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter