Vlada luksuzne audije ustupa MUP-u

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Luksuzni i skupi audiji zbog čije je nabave Vlada oštro kritizirana u javnosti, ustupaju se na korištenje Ministarstvu unutarnjih poslova, odnosno policiji, odlučeno je na današnjoj sjednici Vlade.

Prema odluci o ustupanju na korištenje službenih automobila, automobili audi A6 3,0 TDI quattro S tronic iz 11 ministarstava sele u MUP gdje će, po riječima ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića, biti korišteni za policijske poslove.

Ministarstva koja ustupaju vozila MUP-u plaćat će mjesečne leasing rate, sukladno sklopljenom ugovoru o operativnom leasingu, a MUP će plaćati troškove održavanja koji nisu ugovoreni ugovorom o operativnom leasingu, kao i troškove goriva.

Ostojić je napomenuo da ministarstva koja su ih dobila nisu naručivala sporne audije, već su tražila automobile više srednje klase. Kaže da će u zamjenu za njih dobiti policijske automobile srednje klase, koji su nabavljeni prošle godine.

Novinari su potpredsjednika Vlade Branka Grčića pitali ne bi li bilo bolje da se te automobile vrati dobavljaču, s obzirom na deficit u proračunu.

Grčić je odgovorio da ne sumnja da će MUP automobile iskoristiti na pravi način s obzirom na razne aktivnosti tog ministarstva, među njima i brigu za sigurnost osoba koje dolaze u službeni posjet Hrvatskoj.

Naglasio je da se radi o već potpisanom ugovoru, na što su novinari primijetili da Vlada vrlo lako kad joj padne na pamet raskida ugovore, primjerice s učiteljima, a ne može taj o automobilima.

Grčić je na to ponovio: "Ako raskinete ugovorne odnose, onda ste sigurno u sudskom sporu, u kojem možete izgubiti dodatni novac". (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter