Vlada je stabilna

(D. ŠTIFANIĆ)
(D. ŠTIFANIĆ)

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić ocijenila je u petak da je Vlada nakon jučerašnjih događaja oko HOS-ove ploče u Jasenovcu stabilna.

Upitana za ocjenu koliko je vlada nestabilna nakon jučerašnje reakcije tj. nezadovoljstva SDSS-a i HNS-a, HDZ-ovih partnera u Vladi nakon premještanja HOS-ove ploče iz Jasenovca u Novsku, odgovorila je kako misli da je vlada vrlo stabilna te da joj je zadaća rješavati probleme koji se pojavljuju u raznim segmentima društva.

"Ovo je jedan od problema na rješavanju kojeg je uloženo puno truda, posebno premijera, sa svim sudionicima toga problema, uključujući i naše političke partnere. Rješenje koje smo pronašli jest upravo ovo, čija je prva faza učinjena jučer, a cjelovito ćemo donijeti u odgovarajućoj zakonskoj proceduri i na preporuku Povjerenstva za suočavanje s pitanjima prošlosti, od kojeg očekujemo značajan doprinos kako urediti ova prijeporna ideološka pitanja", rekla je Dalić.

Zamoljena za komentar ponovnog pokretanja postupka pred Povjerenstvom za sukob interesa kada je u pitanju bonus njezina supruga zaposlenog u Ini, a koji nije prijavila u imovinskoj kartici, odgovorila je da je povjerenstvu uputila pismo tražeći instrukcije o prijavi bonusa, s obzirom da je njezin suprug zaposlen u trgovačkom društvu i dužan je poštovati poslovne tajne toga trgovačkog društva.

"Nažalost, nisam još primila odgovor Povjerenstva, pa vam ne mogu detaljnije reći što i kako činiti", dodala je. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter