Vlada je grešna i mora odstupiti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vlada je grešna, smatraju Hrvatski laburisti - Stranka rada. Zbog toga su u utorak krenuli u akciju naziva "Pišite Vladi - ostavka!", koja se održava u svim vecim gradovima u Hrvatskoj.

U Istri ce u iduca dva tjedna svakodnevno, osim nedjelje, od 9 do 12 sati potpise prikupljati u Puli, Pazinu, Porecu i Labinu.

Laburisti su Vladi nabrojali sedam grijeha zbog kojih bi, po njima, ona morala odstupiti. Rijec je o oholosti, pohlepi, zavisti, srdžbi, bludu, neumjerenosti i lijenosti ili nehaju. Uz svaki od navedenih grijeha postoji i obrazloženje.

Tako, na primjer, za blud pojašnjavaju da je Vladin grijeh pljacka siromašnih i zadovoljavanje bogatih te podržavanje visokih kamata i devizne klauzule.

"Predlagali smo im da neisplatu placa i neplacanje doprinosa proglase kaznenim djelom. Predlagali smo im da ukinu deviznu klauzulu na bankarske kredite i pomognu prezaduženim gradanima. Nisu htjeli!", piše, izmedu ostalog, na popratnom letku kojim se obrazlaže zašto bi gradani trebali tražiti ostavku Vlade.

Tajnik njihovog pulskog ogranka Zoran Licul pojasnio nam je da gradani mogu potpisati pisma koja ce zatim ta stranka uputiti Vladi. U, kako ga on naziva, pismu nezadovoljstva, uz ime i prezime, te adresu potpisnika piše:

"Temeljem mojih prava zajamcenih Ustavom Republike Hrvatske, svojom voljom i bez ikakvih pritisaka zahtijevam da podnesete ostavku jer ste u sedam godina vladanja Hrvatsku doveli do bankrota, radnike pretvorili u roblje, nezaposlene ucinili ocajnima, umirovljenike pretvorili u sirotinju i sve nas odveli u dužnicko ropstvo. Za te grijehe oprosta nema!".

Licul istice da je cilj akcije biti na usluzi gradanima "da bi lakše iskazali svoj politicki stav i da bi jasno porucili Vladi koji su njezini grijesi zbog kojih mora podnijeti ostavku".


Podijeli: Facebook Twiter