Vlada ipak odustala od outsourcinga

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Potpredsjednica Vlade Milanka Opačić izjavila je danas da je uži kabinet Vlade donio odluku o odabiru spin-off modela izdvajanje pratećih djelatnosti u javnom sektoru, koji uključuje osnivanje javnog poduzeća u koje će preći svi zaposlenici.

"Razmatrajući tri modela procijenili smo da je spin-off model, po kojem će se osnovati trgovačko društvo, isplativ za državne uštede i najmanje stresan za zaposlenike koji rade u neosnovnim djelatnostima u javnom sektoru", rekla je Opačić.

Država ima iskustva s tim modelom, ističe Opačić, koja očekuje da će to omogućiti ujednačavanje standarda i kvalitete poslova.

Vlada će prihvatiti taj model do kraja lipnja, nakon toga kreće se u realizaciju, da bi početkom iduće godine bilo osnovano trgovačko društvo u koje bi prešli svi zaposlenici, pri čemu se neće smanjivati njihova prava, najavila je potpredsjednica Vlade.

Tri modela koja je Vlada razmatrala bila su spin-off, samostalno poboljšanje efikasnosti u kući i outsourcing - da privatna poduzeća preuzmu obavljanje neosnovnih djelatnosti i sve zaposlenike. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter