Vlada daje pomoć kršanskoj Bio Adriji

Požar na farmi krava (Arhiva/ I. R.)
Požar na farmi krava (Arhiva/ I. R.)

Vlada je na telefonskoj sjednici donijela Odluku o obnavljanju strateških robnih zaliha kukuruza, priopćeno je iz vladinih Odnosa s javnošću. Odlukom se odobrava Ministarstvu gospodarstva - Ravnateljstvu za robne zalihe da izvrši obnavljanje strateških robnih zaliha kukuruza u količini od 700.000 kilograma, a obnavljanje će izvršiti tvrtka Bio Adria d.o.o., Kršan.

Naime, farmu muznih krava s više od 900 grla, u vlasništvu navedene tvrtke zadesio je 30. srpnja katastrofalan požar u kojem su izgorjela sva skladišta krme, djeteline, sijena i žitarica te će se obnavljanjem preostale količine kukuruza iz strateških robnih zaliha djelomice ublažiti posljedice požara, a isto tako obnoviti i cjelokupne količine kukuruza strateških robnih zaliha, navodi se u priopćenju.

Prema tekstu odluke, obnavljanje zaliha odobravat će se uz uvjete povrata kukuruza roda 2012. godine, odgovarajuće kakvoće, u omjeru 1:1 najkasnije do 1. prosinca ove godine i osiguranja povrata robe garancijom banke i bjanko zadužnicama. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter