Vlada: Cigarete ne poskupljuju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vladin Ured za odnose s javnošcu demantirao je u utorak tekst iz Vjesnika u kojem se najavljuju skoro poskupljenje cigareta i rigidne mjere protiv pušenja te istice da u ovom trenutku nije razmatrana mogucnost poskupljenja cigareta.

- Ministar zdravlja Rajko Ostojic u potpunosti podupire Zakon o uporabi duhanskih proizvoda i Konvenciju o nadzoru nad duhanom, ali jednako tako poštuje i cinjenicu da je u njegovoj primjeni vlasnicima ugostiteljskih objekata bilo dopušteno osiguravanje posebnih prostorija za pušenje, porucuju iz Ureda za odnose s javnošcu.

Takoder navode da ministar Ostojic godinama naglašava da je za Hrvatsku kao turisticku zemlju najprimjereniji austrijski model, što znaci da ugostiteljskim objektima, uz osiguranje zakonski propisanih prostora za pušace, treba omoguciti izbor.

U priopcenju se kaže da autorica teksta nije uopce kontaktirala ministra zdravlja pa nije jasno na temelju cega uredništvo izvlaci naslov o skorom poskupljenju cigareta i drasticnim mjerama protiv pušenja.


Podijeli: Facebook Twiter