Vlada ce reagirati kad benzin bude koštao 12 kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Maloprodajne cijene naftnih derivata od ponoci ce biti više za 18 do 26 lipa po litri, pa ce cijena najprodavanijeg benzina, eurosupera 95 biti na novoj rekordnoj razini od 10,46 kuna, benzin sa sto oktana premašit ce 11 kuna i koštati 11,02 kune, a eurodizel ce se približiti cijeni od 10 kuna, odnosno prodavat ce se po 9,94 kune, pokazuju podaci Ministarstva gospodarstva.

Vlada nece ništa poduzimati sve dok benzin ne dosegne cijenu od 12 kuna po litri, izjavio je ministar financija Slavko Linic, upitan hoce li Vlada nešto poduzeti oko galopirajucih cijena derivata. »Sigurno da sadašnja cijena predstavlja golem problem i za gradane i za gospodarstvo. Ali, dramaticnom i zabrinjavajucom cijenom smatrat cemo 12 kuna za litru. Ta ca cijena natjerati Vladu na traženje odredenih rješenja«, izjavio je Linic.

Litra Eurosupera 95 skocila je s 10,25 na dosad rekordnih 10,46 kuna po litri, dok je nova cijena eurodizela 9,94 kune, 26 lipa viša nego dosad.

Facebookom se, u meduvremenu, proširio poziv na bojkot svih benzinskih pumpi na 24 sata, od ponoci u srijedu, do ponoci u cetvrtak.


Podijeli: Facebook Twiter