Vježbom do zdravlja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Konacno. Zahladilo je i kupaci je kostim zamijenjen slojevitom odjecom. Puno krpica garantira manju izloženost tijela i smanjeni broj "osudujucih" pogleda na vaše, odnosno naše naslage kojecega. No, taman kada se pocneš opuštati i uživati u jesenskim plodovima i delicijama, pokrecu se one - voditeljice fitness centara i trenerice kojecega. Žene, opet da ne zaostanu ili ostanu u fit formi ko' bez duše - pravac teretane, vježbaonice, saune i bazeni… Odjednom se cini da citav grad žena vježba lijeva, desna ili naprijed nazad.

- Ne postoji idealno vrijeme za pocetak vježbanja. Naime, to idealno vrijeme je svaki dan odnosno ono postaje "pravo vrijeme" u trenutku kada sama cvrsto i odlucno kažeš "krecem jer tako želim, mogu jer tako hocu", kaže nama Dorina Mrkoci, voditeljica sportske rekreacije s dvadeset i više godišnjim iskustvom. Po njenim rijecima zapoceti s vježbom, odnosno brigom o vlastitom tijelu nikada nije kasno.

- Vježbati može doslovno svatko, neovisno o godinama. Medutim, kako u svemu treba imati mjere tako i s vježbama treba poceti lagano i prilagoditi ih svojim mogucnostima. Odluciti nadalje, da li vam je lakše u grupi ili samostalno, odnosno uputno je zapoceti s vježbanjem uz strucnu osobu, kaže Mrkoci. Po njenom mišljenju vježbati bi trebalo barem tri puta tjedno po sat ili sat i pol vremena, a idealno svaki dan. U tom slucaju, osim istesane linije osiguravamo si i bolje zdravlje, ali i kvalitetniji život.

- Puno je razloga da pocnemo s vježbanjem - od zdravstvenih pa do onih komunikoloških, kao što je boravak u društvu. Onog trenutka kada shvatite da je vježba stil života vi ste na konju, ili kako bi sportskim rjecnikom rekle mi voditeljice "na konjicu", kaže Dorina Mrkoci.


Podijeli: Facebook Twiter