Vježbe za lijepe grudi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Grudi kod vecine žena s godinama izgube cvrstocu. Neki od uzroka su nasljedni, poput elasticnosti kože, gustoce tkiva, ili su pak povezani s trudnocom, dojenjem, naglim mršavljenjem, dobi i sl.
Najbolji nacin da grudima vratimo cvrstocu je vježbanje. Evo nekoliko vježbi koje ce vam pomoci.

Zabacivanje ruku
Stanite uspravno s rukama izbacenim u visini ramena, savinutih u laktovima i stisnutih šaka. Tada zabacite laktove prema natrag najviše što možete. Dok te cinite, grudi se lagano pomicu. Ponovite vježbu 15 puta.

Guranje podlaktica
Stanite uspravno, a ruke držite ispred tijela. Obuhvatite dlanovima podlaktice ispod lakta, stisnite ruke gurajuci ih prema laktovima, zatim opustite. Grudi ce vam se dizati i spuštati dok to radite. Ponovite vježbu 20 puta.

Stiskanje šaka
Stanite uspravno, ruku ispruženih na stranu u visini ramena. Stisnite cvrsto šake, tada savinite laktove i podignite prema glavi kao da napinjete biceps. Vratite ramena u pocetni položaj i opustite se. Vježbu ponovite 15 puta.

Okretanje ruku
Stanite uspravno skupljenih stopala. Istegnite ruke na stranu, s lagano stisnutim šakama i zapešcima okrenutim prema gore. Okrecite ruke tako da se zapešca okrenu prema dolje (zamislite da okrecete kljuc u bravi). Dišite ravnomjerno, a ramena neka budu opuštena. Vratite se u pocetni položaj. Vježbu ponovite 20 puta.

Oblikovanje ramena
Kleknite oslanjajuci se na koljena i ruke. Lijevu ruku izbacite prema naprijed ispod ramena, a desnu ruku prema natrag u visini trbuha. Polako spustite gornji dio tijela, gotovo do poda. Zadržite položaj tri sekunde, a zatim se podignite na ruke. Vježbu ponovite 5 puta na svakoj strani.


Podijeli: Facebook Twiter