Vježbanje na tržnici za promociju zdravog života

(D. MEMEDOVIĆ)
(D. MEMEDOVIĆ)

Uz Dubrovnik, Zadar, Vukovar i Zagreb, i Pula će ovog ljeta biti veliko vježbalište na koje su svi pozvani. Sportsko - edukativni projekt "Pokreni se" u trećoj sezoni poziva na promjenu navika, na zdraviji život koji je nadohvat ruke.

Projekt koji je posljednje dvije godine promovirao kretanje, vježbanje i zdraviji život ove je godine značajniji nego ikad. Iako se ulažu veliki napori da se crne statistike promjene, porazni su podaci da 65 posto odraslih osoba u Republici Hrvatskoj vrlo rijetko ili nikada ne vježba, što je više od europskog prosjeka (59 posto). Posebno zabrinjava i visok udio nedovoljno aktivne djece i adolescenata. Primjerice, čak 92 posto djevojaka u dobi od 15 godina nije dovoljno tjelesno aktivno.

- Ovim projektom apeliramo na sve dobne skupine da se uključe u program vježbanja koji mogu provoditi samostalno, a mi ćemo im pokazati kako. Želimo javnosti prikazati načine da svakodnevno vode brigu o svom zdravlju na jednostavan način, vježbama u prirodi i s vlastitim opterećenjem!, izjavio je prof. dr. sc. Damir Knjaz, dekan Kineziološkog fakulteta.

U pet idućih mjeseci projekt "Pokreni se", pod generalnim pokroviteljstvom HEP-a, nudit će rješenja, vodeći hrvatski stručnjaci s Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, iz Biotreninga i Definicije hrane na raspolaganju su svim zainteresiranim građanima s besplatnim savjetima. Zajednička vježbanja održat će se u pet hrvatskih gradova. Početak petomjesečne turneje Hrvatskom je u subotu, 23. svibnja na pulskom Narodnom trgu (Tržnica), uz domaćinstvo i suorganizaciju Pula sporta.

- Treća sezona projekta građanima će predstaviti najnovija saznanja koja im mogu promijeniti život na bolje. Tim stručnjaka okupljenih u ovom projektu nudi najbolja rješenja i to besplatno svima koji žele kvalitetniji i zdraviji život. Zahvaljujući gradovima domaćinima imat ćemo priliku vježbati na atraktivnim lokacijama uz more, ali i u kontinentalnoj Hrvatskoj. Pozivamo sve da se već sad prijave na vježbanje, da šalju svoja pitanja, naš je tim na raspolaganju, izjavio je glasnogovornik projekta Toni Dabinović.

Partneri i pokrovitelji projekta trud vježbača nagradit će poklonima koji će im pomoći u vježbanju i higijeni. Majice za vježbanje, poklon paket NIVEA proizvoda za njegu i učvršćivanje kože, koji su neophodni i kompatibilni s vježbanjem u postizanju što boljeg učinka, Jamnica Pro Sport izotonički napitak te magazin Men's Health očekuju vježbače, dok će Lenovo sretnom vježbaču pokloniti pametni telefon.

Prijave putem weba i facebooka

Svi koji žele sudjelovati u svibanjskom vježbanju u Puli moraju se prijaviti. Prijave se primaju putem službene web stranice projekta www.pokrenise.hr ili pak putem Facebook grupe Pokreni se. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter