Vjetar otpuhao terase, fasada pala na auto

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jugozapadnjak, koji je u ponedjeljak rastjerao oblake nad Pulom, stvarao je velike probleme po gradu, pogotovo ugostiteljima u centru.

Porušene ugostiteljske terase, poput ove na slici u Fontickoj ulici, nisu bile rijedak slucaj pa su ugostitelji imali pune ruke posla vracajuci ih u prvobitno stanje.

Uz otpuhnute terase, koje nisu bile prijetnja gradanima, puno veci rizik vjetar je izazvao otpuhujuci dijelove oronulih fasada.



Tako nije bilo preporucljivo šetati Amfiteatarskom ulicom pored Arene (iznad Karoline), gdje je na nogostup pao dio fasade kod kucnog broja 8, što je zabilježio jedan naš citatelj.

Isto se dogodilo i na Verudi, na prometnom križanju Tomasinijeve i Budicinove ulice kod semafora, gdje je fasada otpala s oronule austrougarske vile.

Najmanje srece imao je fiat uno pulskih oznaka koji je stradao u Karlovackoj ulici kod kucnog broja 21. Na parkirano vozilo pali su s treceg kata stare austrougarske zgrade komadi vijenca i fasade koji su smrskali stražnje staklo automobila te u tom dijelu udubili karoseriju.



Srecom, u njemu nije bilo ljudi. U ovom je slucaju gotovo nemoguce reci da je glavni krivac za nezgodu vjetar. Prije ce biti neodržavanje zgrade, cija derutna fasada, kao i kod mnogih drugih povijesnih zdanja u gradu, ozbiljno ugrožava sigurnost prolaznika i imovine.

Od glasnogovornika PU istarske Valtera Opašica doznajemo da je o slucaju obaviješteno poduzece Castrum, koje je preuzelo brigu oko sanacije štete. Ono je utvrdilo da prolaznicima ne prijeti više opasnost, a Castrumu ce se vlasnik automobila morati obratiti radi pokrivanja štete.


Podijeli: Facebook Twiter