Vještaci: Amfetamin vrlo rijetko za posljedicu ima smrt

Dimitriju je nakon konzumacije amfetamina pozlilo te je nakon mjesec dana kome preminuo
Dimitriju je nakon konzumacije amfetamina pozlilo te je nakon mjesec dana kome preminuo

Na Županijskom sudu u Puli jučer je nastavljeno suđenje Puljanima Đuri Žeželju (32) i Miomiru Kačini Giovanniniju (32) optuženim da su 27. rujnu 2014. godine na partiju u tvrđavi Punta Christo u Štinjanu Miomirovom bratu Dimitriju Kačini Giovanniniju, tada 32-godišnjaku narušenog zdravstvenog stanja, davanjem amfetamina prouzročili njegovo još teže zdravstveno stanje zbog kojeg je Dimitrije nakon par sati u svome domu pao u komu te nakon mjesec dana hospitalizacije u bolnici preminuo. Rasprava je nastavljena saslušanjem jednog svjedoka, mladića koji je te večeri s Miomirom i dvije djevojke došao u tvrđavu Punta Christo i troje sudskih vještaka iz Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Lažan pozitivan test

Vještaci su odgovarali na pitanja zamjenika županijskog državnog odvjetnika i branitelja prvookrivljenog Đure Žeželja koja su se uglavnom odnosila na mogući utjecaj amfetamina i drugih tvari pronađenih u biološkim uzorcima Dimitrija na njegovo zdravstveno stanje.

Vještak prof. dr. sc. Vladimir Gašparović rekao je da amfetamin vrlo rijetko ima za posljedicu smrt, a vještakinja toksikologinja prof. dr. sc. Marina Nestić rekla je da toksikološkim ispitivanjem bioloških uzoraka Dimitrija Kačine osim amfetamina nije dokazana prisutnost organskih spojeva koji su u kliničkoj slici Dimitrija utvrđeni analizom u bolnici: ecstasy, metadon, benzodiazepin. Objasnila je da su testovi u bolnici vrlo osjetljivi, ali da nisu pouzdani i da je pozitivan test potrebno potvrditi još nekom analizom. (Silva BODLAJ IVAŠIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter