Vještačenje glasnoće Medinog laveža još uvijek se čeka

Medo (G. ŠEBELIĆ/CROPIX)
Medo (G. ŠEBELIĆ/CROPIX)

Pas Medo iz Peroja, križanac šarplaninca i hrvatskog ovčara, danas se opet našao na optuženičkoj klupi. Na Općinskom sudu u Puli, psa kojem se sudi zbog navodno preglasnog lajanja "zastupali" su njegov vlasnik Blaž Šimunović i njegov odvjetnik Ivan Milanović. 

No, vještačenje Medinog glasnog lajanja na ročištu pred sutkinjom Natašom Horvat danas ipak nije stiglo na red. Naime, ovog puta bilo je riječi o tegobama tužiteljice, prve susjede obitelji Šimunović, te se vještačenjem utvrđivalo njihovo trajanje. 

- Psihijatrijska vještakinja dr. Vesna Jovin dala je svoj nalaz i mišljenje vezano za to jesu li tegobe tužiteljice izazvane lajanjem psa Mede ili nekim drugim uzrocima. Tužiteljica ima tegobe više od 20 godina pa inzistiramo da se provede vještačenje razine buke s obzirom na sve okolnosti, je li Medino lajanje glasno kao kod drugih pasa ili drugačije, jer Medo laje kao svi psi na kugli zemaljskoj. Treba utvrditi i utječe li provociranje tužiteljice na jače lajanje Mede jer i on je član obitelji pa kao što čovjek reagira na uznemiravanje, tako reagira i pas, rekao je Milanović. 

Naveo je da će tek uslijediti provođenje vještačenja buke koju proizvodi Medo. (P. LUKEŽ)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU U SUBOTU


Podijeli: Facebook Twiter