Vjesnikovci se ne mire sa stecajem

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što je propao pokušaj prodaje jedinom zainteresiranom kupcu Oak Investment Groupu, nakon što je nakon 72 godine izlaženja u petak prestalo tiskanje dnevnog lista Vjesnik, a 98 zaposlenih piše za internetsko izdanje, u ponedjeljak je i Petar Piskac, predsjednik Uprave Narodnih novina, u cijem je vlasništvu Vjesnik, priznao da je jedino preostalo rješenje pokretanje stecajnog postupka.

Zaposlenici Vjesnika ne mire se s ovakvim raspletom, vec su pisali Vladi. Priopcenjem se oglasio i Sindikat novinara Hrvatske. "Iznenadni prestanak tiskanja novina i višemjesecnu neisplatu placa novinarima i ostalom osoblju ne bismo ocekivali niti od jednog vlasnika, a kamoli od hrvatske države personificirane u Vladi. Ne vidimo ozbiljan napor Vlade u pronalaženju rješenja za list koji izlazi vec 72 godine i istinsko je hrvatsko kulturno dobro. Vlada na celu sa Zoranom Milanovicem trebala bi ustaše i partizane ostaviti povjesnicarima, a malo se više potruditi oko hrvatskog gospodarstva - ocuvanja poduzeca koja su u teškocama i, što je najvažnije, spašavanja radnih mjesta", stoji u priopcenju što ga potpisuju predsjednik SNH-a Antun Filic i glavna povjerenica podružnice SNH-a Vjesnik Biljana Bašic.

Zaposlenicima se obratio i Robert Mekinic, v.d. direktora Vjesnika. Navodno je Piskac od Mekinica tražio da proglasi stecaj, a on je to odbio jer smatra da još ima prostora da se nade rješenje i novine nastave izlaziti. Naglasio je da stecaj može pokrenuti bilo tko - vjerovnici, Vlada te sami zaposlenici. "Zašto bih baš ja trebao biti ta osoba koja ce ugasiti stecevinu staru 72 godine?", rekao je Mekinic. Dotle Vjesnik nastavlja izlaziti na webu. Dok im i to ne ugase.
(Siniša PAVIC/NL)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter