Vješalica je najekonomicniji predmet u stanu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zidna je vješalica vjerojatno najekonomicniji predmet u svakom domacinstvu iako joj gotovo i ne pridajemo neki znacaj. Bitno je da ima kuku i da drži, osnovna je formula kojom ce je vecina ljudi opisati.

Sjecam se dobrano izbijenih rupa na zidu svoje sobe, no situacija je bila još dramaticnija u studentsko doba kada je prostora bilo malo, a puno, puno stvari koje su tražile svoje mjesto.



Zidovi su tako bili idealan i neispunjen prostor na kojem sam kasnije gledala svašta. Jednom prilikom bio je to i muški bicikl sljubljen sa zidom. I ma koliko god to možda nekome smiješno zvucalo, bicikl na posebnoj, rukom izradenoj zidnoj vješalici baš je dobro pasao.

Za one umjerenije i nesklone improvizaciji bicikl obješen na zid dnevnog boravka bit ce previše. Medutim, koliko god se trudili ignorirati vješalice, njihovu funkcionalnost ne možemo. Vec neko vrijeme one nisu sastavni dio predsoblja i hodnika, vec se nalaze svugdje po stanu - od kupatila i kuhinje do spavacih soba.

I na njima više ne vise iskljucivo kaputi i šeširi, odnosno rucnici, nego se uredno klati nakit, kišobran, marama, a nerijetko i kuhinjsko posude.



Uz malo mašte, neobicnih materijala i spretnih ruku zidne se dosadne vješalice lako mogu pretvoriti u prave male umjetnine na koje ce vam možda kasnije i teško pasti vješanje kaputa, šala ili kišobrana.

U svakom slucaju, zidna je vješalica sastavni dio svakog doma gotovo pa od trenutka kada je covjek ušao u nastambu. Zašto joj onda i ne posvetiti pažnju kakvu je s vremenom zidna vješalica svojom namjenom i multifunkcionalnošcu zaslužila?


Podijeli: Facebook Twiter