Vjerovala bioenergeticarki, završila u kolicima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Previše povjerenja u alternativnu medicinu skupo je, vlastitim zdravljem platila 38-godišnja Zagrepcanka D. K. (podaci poznati redakciji), koja je multiplu sklerozu, od koje vec godinama boluje, pokušala izlijeciti uz pomoc bioenergeticara.

Za zdravstveni kolaps koji je doživjela nakon samo nekoliko bioenergetskih seansi ne krivi samo svoju naivnost, vec nedopustiv postupak bioenergeticarke, koja ju je u samo nekoliko dana terapije uspjela odgovoriti od uzimanja lijekova koji sprjecavaju progresiju njene bolesti.

Od multiple skleroze ova Zagrepcanka boluje petnaestak godina, a dnevno je pila cetiri do pet razlicitih lijekova za ublažavanje progresije i simptoma ove neurodegenerativne bolesti. Kada ih je prestala uzimati dobila je snažan tremor i potpuno klonula.

- Tresla sam se kao prut. Otišla sam obiteljskom lijecniku, koji mi je rekao da ponovno pocnem piti lijekove, ali ne punu dozu. Tek kad posjetim neurologa, znat cu koliku sam si štetu napravila time što sam odustala od terapije, kaže D. K., koja je danas u invalidskim kolicima i potpuno je ovisna o tudoj pomoci.

Svoje nam je iskustvo s alternativcima povjerila, kaže, u želji da druge ljude sprijeci da se upuste u takvu avanturu.

- Kod teških kronicnih oboljenja kakva je multipla skleroza ne smije se eksperimentirati. Skidanje s lijekova zapravo je opasno kockanje. To što je bioenergeticarka u ovom slucaju sama sugerirala pacijentici da joj klasicna terapija šteti je okultni kriminal, koji u hrvatskom zakonodavstvu, nažalost, nije kažnjiv, komentirao je Drago Plecko, clan Hrvatskog udruženja za prirodnu, energetsku i duhovnu medicinu (HUPED). (Lj. BRATONJA MARTINOVIC/NL)

VIŠE O OVOJ TEMI CITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter