Vjerni punku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Koncert potpore Klubu mladih Pazin koji je u subotu održan u pazinskom nocnom klubu Max Magnus postigao je svrhu zbog kojih je održan - dobru zabavu uz nastup domacih glazbenih snaga i prikupljanje novca za uredenje prostorija kluba u bivšoj vojarni Veli Jože.

Nastupilo je pet pazinskih punk-rock i jedan blues bend, a za dva benda to je bio nastup prvijenac pred pazinskom publikom koja je ispunila Magnusov podij.

Nedavno osnovani Free beer for the punx!, koji cine pjevac Ozren Babahmetovic, bubnjar Robert Jop, basist Andrej Lovrecic i gitarist Igor Ilic, nastupom u slobodnjackom stilu imena benda pokazali su da ce se za njih još cuti.

Iskustvo i mladost ono je što cini novi bend Rekreacija koji predvodi frontmen nekadašnjih Tuberitesa Enco Ivic Dživo pojacan mladim snagama - bubnjarom Binetom Gortanom i gitaristom Deanom Mogorovicem.

Nakon duge stanke na scenu se vratio Biklon Z u izmijenjenoj postavi s bubnjarom Dinom Mileticem te gitaristima Lukom Šepicem i Sinišom Cuturom Sikom, a potonji je pjevac nastupio i kao frontmen još uvijek najpopularnijeg pazinskog punk benda Side koji ce ovog ljeta proslaviti desetu godišnjicu osnutka.

Stihovi kojima se izruguju materijalizmu («šta ce ti sve te vrijednosti kad ih neceš moci sa sobom ponijeti na put do vjecnosti») i ogranicavanju slobode («zakoni, racunajte na nas») i dalje podižu emocije pazinske publike koja je i u desetoj godini 21. stoljeca ostala vjerna punk glazbi i vrijednostima koju ona propagira.

Uz bubnjara Matka Peroša iznimno je nastupio Dean Mogorovic korektno zamijenivši Sidinog basista Nikšu Peroša. Bend koji najbrže napreduje vjerojatno je Bez identiteta, koji je prepoznatljiv najviše zahvaljujuci vokalu Edvardu Francinu, ali i basistu Ivanu Bolancu, gitaristima Marku Jedrejcicu i Draženu Ivaninicu te bubnjaru Matku Perošu.

Da ne bi sve prošlo u jednolicnom hc-pank stilu, pobrinuo se zimus osnovani Blues train, koji cine Alen Zgrablic, Anton Bencic, Luka Opašic i Marin Andelini, koji je otvorio koncert.


Podijeli: Facebook Twiter