Vjerne saveznice svakoj ženi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mini ili maksi - izmedu te dvije krajnosti proteže se modna prica o torbama za ovu jesen i zimu. To je nastavak tendencija o kojima svjedocimo u nekoliko zadnjih sezona. Buduci da se u modu vraca ono što se nekada nosilo, to ce biti pravi melem za naše novcanike koje kriza i dalje uporno gricka.

S crnom, po mogucnosti kožnom torbom vecih, ali ne preglomaznih, dimenzija nikad necete pogriješiti. Ona ce vam biti vjerni modni saveznik više sezona i u svakoj prilici. Dakle, želite li imati samo jednu torbu, onda neka bude crna kožna.

Ako želite da bude malo neobicnija ili imate dublji džep, onda tipujte na zmijsku ili krokodilsku kožu. Ako je to daleko iznad vašeg kucnog proracuna, potražite sasvim pristojne primjerke od umjetnih materijala. Buduci da odjeca voli crno-bijele kombinacije, njih možete pronaci i na torbama u stilu 40-ih godina, za što je inspiracija nadena i u nekim aktualnim filmskim hitovima. Lijepe su i torbe ravnih linija i gotovo bez ukrasa koje podsjecaju na one poštanske i uglavnom imaju dugi remen.

Staro je (opet) novo
Da su crne torbe uvijek in, svjedoci i cinjenica da su neke modne kuce iznova ponudile modele koji su se nosili prije skoro dva desetljeca. Provirite u kutke ormara ili u stare kofere na tavanu jer možda nadete neko skriveno blago koje ce nakon pomnog cišcenja iznova zasjati.

Za fanaticne sljedbenice mode koje vole ekstremne modele idealna je crna okrugla torba ukrašena brojnim zakovicama ili rucna torbica od starene kože s dva velika džepa. Što tek reci o ekstravagantnim torbama od tkanine koju kao da su posložili majstori origamija. Jeste li znale da clutch torba može biti napravljena od buketa crvenih svilenih ruža?

Nezaobilazna siva
Siva je boja sezone pa su i torbe u toj boji neizostavne. Siva ce torba izvrsno izgledati u svakoj nijansi jer sve imaju neki poseban šarm. Siva torba od cvrstog materijala i manjom duplom ruckom za nošenje u ruci dobiva na mekoci s dva našivena džepa sa srebrnim kopcama. Kombinacija glatke i brušene kože bit ce možda zahtjevnija za održavanje, ali i vrlo šik. Ona pak od štampane kože malo zaobljenih rubova koja podsjeca na mali kovcežic bit ce izvrsno rješenje za poslovne prilike. Pomalo vrecasta torba s detaljima country stila koja se može nositi u ruci ili preko ramena još je jedna od mogucnosti.



Ako volite odjecu zagasitih tonova, mogle biste se malo razbacati bojom torbi. Ljubicasta i dalje ne odstupa iz prvih modnih redova. Ljepota te boje doci ce posebno do izražaja na torbama manjih dimenzija, koje su cesto bez rucki ili imaju dugi lanac u stilu Chanel. Ta ce upadljiva boja vašu torbicu pretvoriti u pravi mali dragulj. I vece torbe mogu biti ljubicaste, ali tada radije birajte prigušenije soft tonove i jednostavne detalje.

Poput ruksaka ili bisaga

Smeda je uvijek bila i ostala omiljena boja za torbe svim generacijama. Kvalitetna smeda torba s godinama ne gubi, vec upravo suprotno dobiva na ljepoti kada dobije patinu od nošenja. One mogu biti proštepane i ukrašene velikim kopcama. Mogu biti poput plasticnih vrecica za špežu, ali od kože, skaja ili tkanine. Mogu imati neki štampani uzorak ili našiveno kožno cvijece. Mogu biti sportske s puno patenata i pretinaca, da bi svaka stvar bila na svom mjestu (samo morate zapamtiti gdje ste što spremile) ili im glavni detalj mogu biti duge, duge rese. Mogu biti i u obliku ruksaka, ali i poput bisaga.



Zanimljive su i torbe izradene od žakard vunenih tkanina ili onih koje kao da su preuzele motive s tepiha ili kauceva i fotelja. Torbe su dobile i neka vojnicka obilježja, maslinaste su boje ili kamuflažnog uzorka te dodatno ukrašene raznim medaljama i odlikovanjima. Škotski uzorci na torbama vec su pomalo klasika. Ima ih u kombinaciji s kožnim dijelovima, dok su im dodaci zakovice i medaljoni. Zlatna i srebra su in boje za clutch torbice. Volite li ružicastu, neka vaša torba bude u toj optimistickoj boji. Super je što vec godinama nema strogih modnih pravila i svatko može naci nešto za sebe.


Podijeli: Facebook Twiter