Vjenčanje podno volti pulskog amfiteatra

Aleksandar Radovich i Nikki Vivian pred matičarkom
Aleksandar Radovich i Nikki Vivian pred matičarkom

Da nije potrebno biti velika zvijezda ili velika zvjerka da bi se sudbonosno "da" izreklo u jednom od najljepših amfiteatara na svijetu pokazali su Nikki Vivian i Aleksandar Radovich. Ona je učiteljica rodom iz Kalifornije, on je informatičar, po majci Marini Istranin, po ocu Miroslavu Dalmatinac. Oboje žive u New Yorku kamo će otići da "dovrše" vjenčanje jer ovdje su zavjete razmijenili pred matičarkom, a zadnji potpis će staviti u Velikoj jabuci.

- Sjajno se osjećamo, vrlo smo sretni rekao nam je Aleksandar, a ona dodaje da je vrlo uzbuđena i da nisu mogli odabrati bolje mjesto. Bila je ideja Aleksandrove mame Marine da se dođu vjenčati u Hrvatsku, ali Aleks je taj koji je odabrao Arenu. "Ovo je jedno od naših najdražih mjesta u Hrvatskoj, pa se činilo prikladnim", objašnjava Nikki. Zapravo su htjeli nešto drukčije, nešto što ne bi bilo toliko formalno kao da su se vjenčali u New Yorku.

Vjenčanje je bilo jednostavno, kratko, uz uzvanike iz Istre i SAD-a pa je u Pulu došla i Nikkina mama Christy. Troje pulskih glazbenika na klarinetu, flauti i violini pružali su im živu glazbenu pozadinu, a osim "Svadbenog marša", onog od Mendelssohna, izveli su među ostalim i "Love me tender" od Elvisa Presleyja. Nakon što se slikali s rodbinom i prijateljima, mladenci su iskoristili priliku da se fotografiraju i s pulskim gladijatorima koji su upravo imali trening.

Bio je to svojevrsni povratak zemlji predaka, budući da i Aleksovi roditelji žive u New Yorku gdje su se upoznali i vjenčali 1969. Kada su im djeca bila mala, dolazili su svakog ljeta ovdje u posjet te su djeca jako zavoljela Istru i Dalmaciju.

Vjenčanje u Areni odobrio je ravnatelj Arheološkog muzeja Istre Darko Komšo koji im je izašao ususret, bez da im je naplatio, jednostavno zato što mu je to ovo kao ravnatelju bio prvi ovakav upit za vjenčanje u amfiteatru. Kako kaže, to nije zakup na način da se prostor zatvori i drugi posjetitelji ne mogu ući.

Kako osim njih nitko još nije tražio ovakvu ceremoniju u Areni za sada nemaju niti tarifu po kojoj bi im naplatili, no ukoliko se potražnja poveća, možda razmisle da počnu naplaćivati. Za sada Komšo na to gleda kao na dobru reklamu za Arenu, kao što se prošle godine jedan par zaručio ovdje.

Sat vremena najma Arene inače košta 5.000 kuna plus PDV. (M. RADIĆ; snimio D. ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter