Vjenčanice? Romantične, raskošne i seksi

S modne revije Sposanews (D. MEMEDOVIĆ)
S modne revije Sposanews (D. MEMEDOVIĆ)

Šesnaesti po redu Sposanews, Istarski festival vjenčanja, održan u pulskom Domu hrvatskih branitelja, priveden je kraju u nedjelju navečer modnom revijom na kojoj su svoje vjenčanice i haljine za gošće na vjenčanjima, kao i za maturalne zabave i druge prilike predstavili brojni kreatori.

Decentno i raskošno

Svoje su kreacije predstavili dizajneri vjenčanica Biba, Vesna Spose, Boutiquea Modesa, Angels Weddinga, a tu je bila i dječja moda Blu Kids, te vjenčanice Amare, Marie, Showroom Antonela i Carisma.

Vjenčanice koje su predstavljene namijenjene su romantičnoj mladenki, koja sanja izreći sudbonosno "da" u bajkovitoj bijeloj haljini, a nisu izostale ni one praktičnije vjenčanice za poslovne žene koje žele "realniji" pristup. Predstavljene su i senzualne kreacije kao i one raskošnije, za one koji žele nešto luksuznije vjenčanje.

Angels Wedding predstavili su svoje već dobro prepoznatljive vjenčanice s krilima, a za nekoliko vjenčanica iz ponude Showrooma Antonela nazočni su komentirali da su naprosto - divne.

Sanjarski i romantično označene su vjenčane haljine iz ponude Bibe i Vesne, koje su predstavile i ponešto inovativiniji pristup u nekim modelima, kao i Modesa, uz kolekcije iz Amare, Marie i Carisme, koje su upotpunile ponudu ovoga festivala.

Haljine za gošće na vjenčanjima i druge zabave bile su od onih jednostavnih a elegantnih u svojoj jednostavnosti, do onih bogatijih raskošnijih u raznim tonovima, premda su prevladavali nježni, pastelni tonovi, ali su predstavljene i neke tamnije kombinacije.

Kompletna ponuda

Uz "prave" odrasle manekenke, defilirala su i djeca iz Tijara model managementa, a za njihov make up pobrinula se Valentina Žužić iz Le beauty mansiona, dok su frizure radili Tedi Krakar za Hair+ i frizeri iz Hairstyle M.

Brojna publika ispratila je svaki silazak manekenki pljeskom, a modnu reviju uljepšali su plesnim koracima Rosemarie i Fabris iz Plesnog centra Studio.

Tijekom dva dana Istarskog festivala vjenčanja održane su četiri modne revije svih izlagača koji nude odjevne kreacije za taj poseban dan. Tortolandija je održavala radionice izrade svadbenih dekoracija i figurica. Iz udruge Medulinart predstavljen je specifičan rad na izradi Scrappingbooka, svadbenog fotoalbuma. Uz Concettino iz Poreča mogla se pronaći svadbena torta, a posebna tema ovogodišnje manifestacije SPOSAnews16 je usmjerena na promociju Istre kao wedding destinacije. Projekt takve promocije Istre, kao lokacije za nezaboravna vjenčanja, provodit će se tijekom cijele godine.

Uz pokroviteljstvo Grada Pule i podršku Turističke zajednice Istarske županije, tu je i podrška Turističke zajednice grada Pule i Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Pula. (Vanesa BEGIĆ, snimio Danilo MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter