Vjenčali se Helena Minić i Dalibor Matanić

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Poznati "filmski" par glumica Helena Minić i redatelj Dalibor Matanić danas su, na Sv. Nikolu u magičnom ambijentu sv. Foške u Batvačima, izmijenili bračne zavjete pred velečasnim Aleksanderom Vujisićem. Majstor ceremonije, mladoženja Dalibor Matanić, u crnom odijelu i leptir mašni prvi je stigao u pratnji kuma Tomislava Pašićeka, srednjoškolskog kolege i sportskog novinara.

A potom su počeli stizati brojni uzvanici - rodbina, prijatelji i mnoga poznata imena, među kojima su prijateljice, kolegice i partnerice iz sudbonosne predstave "Thelma & Luise" na kojoj je i buknula ljubav, Senka Bulić i Lana Gojak. Naime, Helena i Dalibor zaljubili su se radeći predstavu "Thelma & Louise". Helena je prekinula devetogodišnju vezu s kolegom Hrvojem Klobučarom, a Matanić je ostavio djevojku, kostimografkinju Moranu Cerovec.

Među uzvanicima bili su i glumica Nataša Janjić, Jelena Perčin, glumac Ivica Pucar, gastro zvijezda Ana Ugarković. Unatoč neromantičnoj i prohladnoj kišici svi su se u šatoru tik do crkvice zabavljali, uživali i pjevali uz istarske delicije i catering vodnjanske Rosignole. Pilo se vino vodnjanske Medeje i nudio istarski finger food - pršut, kobasice, sir i focaccie iz lokalne pizzerie Tivoli.

A onda je oko 16.15 sati  crveni Cadillac pred crkvice dovezao mladenku i njezinu kumu. Helena Minić u stilu prave dive, u dugoj bijeloj vjenčanici i crvenom dugom kaputu koji je pratio liniju tijela, a koju je dizajnirala kostimografkinja INK Desanka Janković, stala je na crveni tepih pred crkvom, okružena zaštitarima i kišobranima, vješto skrivana od objektiva fotoreportera krenula prema odabraniku života.

Nakon toga, mladenka se "navodno" presvukla u party vjenčanicu kazališta "Gavella", a ludi tulum je nastavljen u pulskom klubu Tresor na Stoji uz catering Vodnjanke iz Pule i janjetinu iz Like.

Talijani i kažu "Sposa bagnata, sposa fortunata" (Mokra mladenka, sretna mladenka). Pa neka bude, kao što i uzrečica kaže. (Lara BAGAR)


Podijeli: Facebook Twiter