Vjecni neženja Albert II. pred oltarom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što su u petak svoju vezu ozakonili sklapanjem civilnog braka, princ Albert II. od Monaka i njegova novopecena supruga, princeza Charlene jucer su drugi put izrekli sudbonosno "oui". Nakon intimnog i relativno skromnog civilnog vjencanja kojem je nazocilo 80-ak gostiju, jucer ih je cekalo crkveno vjencanje što se održalo u glavnom dvorištu kneževske palace. Svecanost tijekom koje je najveci plejboj medu princevima s dvadeset godina mladom bivšom plivacicom rodom iz Južnoafricke Republike drugi put uplovio u bracnu luku, pratilo je oko tri i pol tisuce uglednih uzvanika. Dio je gostiju bio smješten ispred palace gdje su bili postavljeni videozidovi na kojima se prenosila ceremonija vjencanja.

Monegaški princ Albert i njegova zarucnica u petak su u Dvorani prijestolja palace Grimaldi civilnim brakom okrunili svoju dugogodišnju vezu. Vjencao ih je Philippe Narmino, predsjednik Državnog vijeca i tajnik kneževske obitelji nakon cijih je rijeci "Sada vas progašavam mužem i ženom" Charlene Wittstock i službeno postala dijelom obitelji Grimaldi, tocnije gospoda Charlene Grimaldi, Njezino Velicanstvo, Princeza od Monaka.

Svadbenu svecanost, kojoj su prethodile nove medijske price o Albertovoj nevjeri, novoj izvanbracnoj djeci i Charleneinom pokušaju otkazivanja vjencanja, potom je uvelicalo izvodenje Himna princeze Charlene. S prvim taktovima marša skladanog u cast novopecene princeze, otvorili su se prozori Dvorane ogledala, a na videozidovima postavljenima na trgu ispred palace ispisan je monogram "AC", nakon cega su se mladenci pojavili na prozoru palace otkuda su pozdravili tisuce znatiželjnika koji su uživo pratili prijenos njihova vjencanja.



Raskošno trodnevno slavlje u sklopu kojeg ce se održati dvjesto razlicitih dogadanja nastavljeno je prijamom za uzvanike i koncertom Jeana Michela Jarrea koji je po nekim najavama trebao biti koncert s najvecim brojem gledatelja u povijesti.

Vrhunac gala svecanosti kojom ce se, nadaju se Monegažani, otvoriti novo, sretnije poglavlje u povijesti sredozemnoga grada-države kojom dinastija Grimaldi vlada od 13. stoljeca, na rasporedu je u subotu. U pitanju je crkveno vjencanje što ce se održati u vrtu palace Grimaldi, nakon kojeg ce mlada položiti svadbeni buket u crkvi svete Devote, zaštitnice Monaka.

Od poznatih osoba na prvoj svadbenoj svecanosti u Kneževini Monaku nakon vjencanja princa Rainiera III. i bivše holivudske glumice Grace Kelly davne 1956. godine ocekuju se Roger Moore, Naomi Campbell, Eric Peugeot, Andrea Bocelli, Victoria Silvstedt, Giorgio Armani, Roberto Cavalli, Karolina Kurkova, Guy Laliberté, Gerard Butler, brojni državnici, poslovni ljudi, umjetnici, sportaši, dizajneri i drugi. (Ivana KOCIJAN/NL)


Podijeli: Facebook Twiter