Vizura aperta o prijateljstvu

S prošlogodišnje Vizure aperte (M. DAMJAN/arhiva)
S prošlogodišnje Vizure aperte (M. DAMJAN/arhiva)

U tijeku je međunarodni multimedijalni festival Vizura aperta koji se trinaestu godinu za redom održava u Momjanu, a ove godine traje do subote. Festival se zalaže za suradnju različitih strukovnih grupa, umjetnika, arhitekata, kustosa, sociologa, antropologa, kako afirmiranih, tako i studenata, te stvara platformu za kasniji zajednički rad.

Tema ovogodišnjeg festivala je prijateljstvo i kroz nju se potiče i predstavlja zajedničke projekte timova. Ideja festivala je otvorenost granica i različitih struka. Radionica ili laboratorij stavlja sudionike u specifičnu situaciju i proces upoznavanja s novim i različitim načinima mišljenja i umjetničkog djelovanja, a nastali radovi potiču na otvaranje prema različitostima.

Sutra i sljedećih dana posjetitelje očekuju videoprojekcije, performansi, filmovi i izložbe. Organizatori su Grad Buje i njegova Turistička zajednica, Pučko otvorno učilište i Mjesni odbor Momjan, a pokrovitelji Ministarstvo kulture, Grad Zagreb i Društvo arhitekata Zagreb. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter