Vizualiziran Pula Fashion Krik


Petnaestominutnom projekcijom fotografija uz elektronsku glazbenu podlogu, u utorak su u MMC-u Luka prikazani radovi 18 polaznika radionice Pula Fashion Krik 2014, tijekom koje su se kao modeli, fotografi, stilisti okušali Dejana Bogosavljević, Leonarda Bonaca, Sanja Bonaca, Edoardo Borina, Ivan Cvek, Androniky Dabić, Noemi Del Bianco, Antonio Hrelja, Valentin Jurić, Sara Klečić, Maja Leotkai, Barbara Munjas, Paola Radnić, Josip Rapajić, Elen Sirotić, Asja Spasojević, Sanda Voloder i Sara Žmak.

I u ovom drugom izdanju Pula Fashion Krika voditeljica radionice bila je fotografkinja i voditeljica Galerije Singular Silvia Potočki, umjetničkog imena SofijaSilvia. Njena asistentica Mia Miletić, studentica Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu, bila je zadužena za styling.

- Moda je svugdje oko nas. Nositelji priče, modeli, cure i dečki, u prvo su vrijeme bili stidljivi, a poslije su se opustili. Neke fotografije izgledaju kao da su iz filma, a mi smo se tako i osjećali, kazala je Silvia Potočki.

U cilju otvaranja prostora mladim kreativcima za stvaranje lokalne estetike i nove, mlade, kreativne scene, nastavljeno je s "otkrivanjem" novih pulskih lokacija koje su koristili kao kulise za fotografiranje - ovaj put to su bili Robna kuća "Pula", pulska tržnica, Pattinagio i Kino Valli. Polaznici radionice vodili su se motom da moda nije nedostižan glamur iz luksuznih časopisa i modnih revija, već nju čine svi oni koji svojom ekspresijom kroz odijevanje, a ponajviše razmišljanjem i stavom, reflektiraju autentičnu estetiku i duh ovih prostora. Prisutne je u ime suorganizatora HDLU-a Istre pozdravila predsjednica Dorina Vlakančić, a radionicu su još organizirali Pula Film Festival i galerija Singular. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter