Vižintin: Želimo brži razvoj cijelog područja Buja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na predizbornoj tribini predstavljena je lista Istarskog demokratskog sabora za Gradsko vijeće i novi kandidat IDS-a za gradonačelnika Buja Fabrizio Vižintin. Uz kandidate za Vijeće, članove IDS i građane, na javnoj tribini je sudjelovao cijeli vrh IDS-a, te Klub žena IDS-a čije su članice prethodno imale svoj skup.

Predsjednik gradske podružnice IDS-a Franco Basiaco je, pozdravljajući goste, izrazio nezadovoljstvo administrativnim zaprekama zbog čega Rino Duniš nije mogao podnijeti pravovaljanu kandidaturu za gradonačelnika Buja. Radi se o 7 kilometara udaljenosti od dva naselja gdje je Duniš bio ranije i sada prijavljen, ali je s promjenom prebivališta zakasnio 12 dana, rekao je Basiaco.

- Bez obzira na sve probleme, mi s našim političkim projektom vođenja grada nastavljamo. Fabrizio Vižintin je u posljednja dva mandata bio predsjednik Gradskog vijeća i zajedno ćemo nastaviti posao. Imamo dovoljno snage, znanja i energije da pokrenemo Buje, da uhvatimo korak s drugim istarskim gardovima. Naši kandidati na listi za Gradsko vijeće i kandidat za gradonačelnika imaju snage i volje da gradu daju novu snagu. IDS je vjerodostojna stranka i siguran sam da ćemo pobijediti na izborima, rekao je nositelj liste Rino Duniš koji je obrazložio veći dio predizbornog programa, te predstavio kandidata za gradonačelnika Fabrizija Vižintina i njegovu zamjenicu Arijanu Brajko.

- Naš program se temelji na razvoju gospodarstvu i infrastrukturi. Već su spremni neki projekti koje nastavljamo, kao što je rekonstrukcija Ulice 1. svibnja i kanalizacijski sustavi u mjesnim područjima na čemu ćemo raditi odmah. Želimo svim gospodarstvenicima pružiti potporu, naročito mladima podržavajući njihove ideje. Povećanje proračunskih prihoda je nužnost kako bismo mogli financirati sve korisnike, a uz to moramo poticati sve turističke projekte u čemu će veću ulogu imati Turistička zajednica. Svim našim aktivnostima i zalaganjima želimo potaknuti brži rast grada Buje u cjelini, poštujući temeljne vrijednosti ovog područja. Uvjeren sam da s vrijednim ljudima i zajedničkim snagama to i možemo, poručio je biračima Fabrizio Vižintin čiju su kandidaturu na predizbornom skupu u Bujama podržali predsjednik IDS Boris Miletić, župan i kandidat za novi mandat Valter Flego koji je ukratko prenio što je urađeno u proteklom mandatu i program koji nude u narednom razdoblju. (Luka JELAVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter