Vižinada: Priznanja i zahvalnice zaslužnim mještanima

Dobitnici načelnikovih zahvalnica
Dobitnici načelnikovih zahvalnica

Kad je o općinskim priznanjima i zahvalnicama riječ, u Vižinadi ne vlada suša, čak 16 podijeljeno ih je na svečanoj sjednici povodom Dana općine, blagdana sv. Jeronima, održanoj u petak navečer. Općinska plaketa ove je godine otišla u ruke Patriku Radešiću, predsjedniku boćarskog i nogometnog kluba.

Za njegove je "vladavine" nogometni klub prešao u drugu županijsku ligu sjever, gdje dijeli prvo mjesto, a u klubu ponovno aktivno djeluju svi uzrasti. Boćarski klub se također kvalificirao u višu, drugu županijsku ligu gdje zauzima prvo mjesto.

Općinske zahvalnice uručene su Sandri Oklen koja se već dvanaest godina bavi uzgojem i pripremom proizvoda od lavande, te je lani sudjelovala u izboru najuzornije hrvatske seoske žene, zatim predsjedniku lovačke udruge Fazan Snježanu Pahoviću za zasluge pri gradnji novog lovačkog doma, Solidei Ferenac Perhat, službenici u općinskoj upravi, za zalaganje i pomoć u organizaciji općinskih manifestacija, vinaru Brunu Ferencu čiji je mladi teran proglašen šampionom ovogodišnje Vinistre, te Davoru Bottezaru, ton majstoru i volonteru u Turističkoj zajednici, koji pomaže pri organizaciji svih fešti.

Načelnik Marino Baldini u svoje je ime uručio zahvalnice onima koji su pomogli u promociji općine - književniku Dragi Orliću, za pokretanje poznatih vižinadskih manifestacija, dizajnerskom studiju Sonda koji odnedavno ima sjedište u Vižinadi, Mariani Ferenac za osvojeno prvo mjesto na državnom natjecanju iz talijanskog jezika, kuharici Mariji Riti Nović, dugogodišnjoj učesnici u natjecanju Slatka Istra, Boćarskom klubu Vižinada, za kvalifikaciju u viši krug natjecanja, Antoniju Boccatiju, osnivaču lokalne Zajednice Talijana, Slavku Lediću, kroničaru koji slikom i perom bilježi događaje s područja općine i objavljuje ih u raznim izdanjima, vinarima Marinu Rossiju i Francu Armanu, donatorima i sponzorima manifestacija, te Robertu Fatoriću, najvećem vižinadskom proizvođaču maslinova ulja.

U prigodnom govoru načelnik se osvrnuo se na aktivnosti koje su obilježile proteklu godinu, od sudjelovanja u europskim projektima, komunalnog opremanja i obnove raznih objekata, do uspjeha u turizmu, školstvu i poljoprivredi.

Što se tiče ove potonje, istaknuo je kako su ove godine ostvarili najveće sufinanciranje u iznosu od 600 tisuća kuna, ali i dodao kako je dugotrajna suša uzela svoj danak poljoprivrednicima, kojima su ovogodišnju štetu procijenili na devet milijuna kuna.

Svečanosti koja je zbog kišnog vremena umjesto na Batistelinoj šterni održana u dvorani škole, prisustvovali su predstavnici susjednih općina, sudionici likovnog ex temporea, mještani, te dožupan Vedran Grubišić koji je pozdravio okupljene. Proslava je zaključena nastupom vižinadskih osnovaca, limene glazbe, te mladog pjevača Ivana Bottezara. (Napisala i snimila V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter