Vižinada: Predsjednik vijeća ostaje Šimonović

Konstituirajuća sjednica vijeća (V. HABEREITER)
Konstituirajuća sjednica vijeća (V. HABEREITER)

Dužnost predsjednika Općinskog vijeća Vižinade u idućem mandatu obavljat će, kao i u prošlom, Đoni Šimonović s liste SDP -a, dok su potpredsjednici vijeća nezavisni Maksimilian Ritossa te Sabina Maraston s liste IDS-a. Odluka je to donijeta na konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća na kojoj je prisegu položilo deset od 11 vijećnika: Đoni Šimonović, Neda Šainčić Pilato, Valter Baldaš i Laura Kešac sa liste SDP-a, Maksimilian Ritossa i Đani Ritoša s kandidacijske liste birača i Dario Baldaš, Sabina Maraston, Marino Ritoša i Đordano Fatorić s liste IDS-a.

Načelnik Marko Ferenac s liste SDP-a osvojeni je mandat prepustio kolegici Lauri Kešac, a Alen Bernobić s liste IDS-a dao je ostavku na vijećnički mandat te je on pripao Danijelu Beatu.

Za izbor predsjednika vijeća pristigle su dvije kandidature, ona Šimonovića kojeg su predložili SDP i nezavisni i koji je pri glasanju dobio šest glasova za i četiri protiv te Darija Baldša koji je dobio tri glasa za, pet protiv, dok su dva bila suzdržana. Za mjesta dvojice potpredsjednika stigle su dvije kandidature, Ritosse i Maraston, koji su jednoglasno podržani.

U općinskom vijeću omjer snaga ostaje isti kao i dosad, većinu čine vijećnici s liste SDP-a, njih četiri i dva nezavisna s Ritossine liste, dok je u oporbi IDS s pet vijećnika. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter