Vižinada konacno na webu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Od srijede je i Opcina Vižinada službeno na internetu – u vijecnici su predstavljene internetske stranice na adresi www.vizinada.hr. Premda je još 2005. godine tadašnji nacelnik Aldo Ritoša pokrenuo pricu o kreiranju službenih stranica, Vižinada je posljednja na Poreštini ušla u virtualni svijet.

Ono što je stavljeno na stranice predstavljeno je tek kao okvir koji treba dopunjavati, ali mogu se pronaci sve osnovne informacije. Od temeljnih: Statuta, popisa vijecnika, zapisnika s konstituirajuce sjednice i poslovnika Vijeca, preko popisa i kontakata zaposlenih u opcinskoj upravi, do informacija o gospodarstvu, turizmu, kulturi, sportu, udrugama i manifestacijama. Na stranice je podignut i prostorni plan, a mogu se pretraživati i ovogodišnja izdanja službenog opcinskog glasnika.

Posebno je važno što na stranicama možete pronaci informacije s kontaktima i adresama izvrsnih lokalnih vinara i vinogradara, proizvodaca maslinova ulja, lavande i meda te osnovne informacije o seoskim gospodarstvima. Detaljno su predstavljeni i povijesni spomenici Vižinade. Štura je tek pocetna stranica novosti, što ce iziskivati dodatni angažman.


Podijeli: Facebook Twiter