Viva La Pola! ovog vikenda u Uljaniku

Eyesburn
Eyesburn

Nudeći i ove godine  koncertnu kombinaciju raznih smjerova, od rocka, alternative, hardcorea i metala do progressive crossovera, reggaea i elektronske glazbe, dvodnevni festival Viva La Pola! počinje u petak u klubu Uljanik prezentacijom dosadašnjih deset festivalskih godina. Uz dodatni naziv "Pula Rocks", ovaj je festival ove godine posvećen Branku Črncu Tusti.

Uz besplatan ulaz prve večeri, festival starta u petak u 21 sat DJ programom i video projekcijom najzanimljivijih trenutaka dosadašnjih deset godina Viva La Pole, dok će se u 22 sata održati okrugli stol o položaju autorske, nezavisne i nekomercijalne glazbe, na kojemu će sudjelovati članovi raznih pulskih bendova te ljudi s glazbene i medijske scene. Okrugli stol je otvoren za javnost.

U subotu, uz cijenu ulaznice od 60 kuna u pretprodaji, koncertni program počinje u 20.30 sati i traje do 3 sata ujutro, uz naknadni afterparty za koji su zaduženi istaknuti istarski drum 'n' bass/jungle DJ Filip Motovunski te DJ Mauro ("Up The Volume"), koji svoj zvuk temelji na drum'n'bass, jungleu, dubstepu i neurofunku.

Prvi će u subotu u 20.30 nastupiti pulski rock metal bend Flanger Danger, a nakon njih riječki Kryn. Poslije ovog progressive/modern metal benda nastupit će pulski hardcore bend Anger, a nakon njih varaždinski nu groove metal bend Cold Snap.

Kao ponajjače ime ovog festivala, pola sata nakon ponoći na scenu će izaći beogradski Eyesburn, uz koji se vežu žanrovske odrednice modern rock, hardcorepunk, metal, crossover thrash i breakbeat reggae. Organizatori ih najavljuju kao prvorazrednu koncertnu atrakciju, a još 2001. njihove dvije numere pojavile su se u filmu "Munje".

Koncertni dio, od dva sata nadalje, zaključit će zagrebački alternativni rock sastav Žanamari & J'animals. Bend predvodi Žanamari Lalić, a izvest će pjesme s njihova albuma prvijenca "Druga vrsta". (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter