"Viva la Giostra!" i na CD-u

Iz mjuzikla 'Viva la Giostra' u rujnu 2011. (M. MIJOŠEK)
Iz mjuzikla 'Viva la Giostra' u rujnu 2011. (M. MIJOŠEK)

Pjesme iz mjuzikla "Viva la Giostra!", koji je 2011. izveden u sklopu porečkog povijesnog festivala Giostra, ubrzo bi trebale izaći na CD-u. Materijal snima porečki band Diem Carpe, koji je i izvodio pjesme u mjuziklu, a čiji je frontmen Daniel Cunjac autor glazbe mjuzikla. Snimanje se odvija u studiju Urban Recording iz Trsta, gdje carpediemovci uobičajeno snimaju svoje skladbe.

- Snimanje je startalo početkom ovog mjeseca, kad smo ušli u studio i krenuli snimati instrumentale. Prošlog su vikenda u studiju bili vokali i snimanje se približava kraju. Nedostaju još gosti, Sanja Pančevski na violini i Alen Bernobić na trubi, a potom kreće miksanje i mastering u istom studiju, doznajemo od Cunjca.

Na CD-u će se naći dvanaest stvari, uz Diem Carpe pjevaju Petra Tripar i Gordan Gregurović, koji su u mjuziklu igrali naslovne uloge, a tu su i drugi Porečani koji su pjevali i glumili u mjuziklu: Ivan Radin, Gaetano Benčić, Giancarlo Međeši, Katja Miladinović, Denis Mikatović, Dorijana Čitar, Glen Stelko i Ivan Bottezar. U mjuziklu je, podsjetimo, ukupno sudjelovalo više od stotinu Porečana.

CD će biti u prodaji na više lokacija u Poreču i šire, kao autohtoni suvenir, s posebno dizajniranim omotom i natpisima na četiri jezika (hrvatski, talijanski, engleski i njemački), tekstovima iz mjuzikla, slikama s premijere i informacijama o samoj predstavi. (J. PRODAN)


Podijeli: Facebook Twiter