Vitor Bastos potpisao i spreman je za Split

Vitor Bastos
Vitor Bastos

Kako se bliži nastavak prvenstva, sve je prometnije u kancelarijama koje se nalaze na prvom katu Gradskog stadiona "Aldo Drosina". U nedjelju je tako trogodišnji ugovor s Istrom 1961 potpisao Adis Hadžanović, da bi se jučer, dok su njegovi novi suigrači uživali u slobodnom danu, na dvije i pol godine vjernosti "zeleno-žutima" obvezao Vitor Bastos. Hadžanović, 22-godišnji Sarajlija koji igra na poziciji zadnjeg veznog, a u dosadašnjoj karijeri branio je boje Olimpica iz Sarajeva, Famosa iz Hrasnice, estonskog Nomme Kaljua i jemenskog Al-Ahlija, proveo je u redovima pulskog prvoligaša dva tjedna na probi i na osnovu onoga što je pokazao "zaradio" ugovor. Međutim, na osnovu minutaže koje mu je Igor Pamić pružio tijekom dvije "udarne" pripremne utakmice, protiv Lokomotive na kojoj je odigrao zadnjih 15 minuta te "generalke" s Domžalama na kojoj nije ni ulazio u igru, stječe se dojam da je Hadžanović u ovom trenutku puno bliži mladoj momčadi kroz koju će se pokušati izboriti za nastup u udarnoj postavi.

To se ne bi moglo reći za 24-godišnjeg Vitora Manuela Santosa Bastosa, 190 cm visokog portugalskog stopera koji bi brzo mogao upisati svoj debi u Prvoj HNL. Bastosu je matični klub Vitoria Guimaraes, koji ga je po okončanju juniorskog staža slao na posudbe u Vizelu, Freamunde i Atletico CP. Uslijedilo je igranje za drugu momčad Vitorije odakle je preselio u Olhanense te je sad stigao na "Drosinu", za razliku od većine svojih prethodnika ove zime zdrav i spreman da odmah zaigra.

Bastos fizički izgleda odlično, ali opet sve će nam pokazati teren. To je jedino mjerilo, ne treba nikog niti hvaliti niti otpisati na prvi pogled, niti nakon jedne utakmice. U sportu je najbitniji kontinuitet i tek kad ga igrač ulovi, onda će se vidjeti jesmo li pogodili ili promašili s njegovim dovođenjem - rekao je Neven Šprajcer, direktor Istre 1961. - Pokušat ćemo sve da Portugalac dobije pravo nastupa već za utakmicu protiv Splita, ali to će biti teško ostvarivo. Na žalost, HNS još uvijek ne funkcionira kao neki drugi europski nogometni savezi gdje igrač može u petak potpisati ugovor, a već u subotu igrati za novi klub. Kod nas to ide malo sporije. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter