Vitezovi prošlog vremena stižu na travnjak ''Žlinje''


U petak i subotu Svetvinčenat će biti poprište pravog sportskog spektakla. Nije preteška riječ, jer kad se na zelenom travnjaku susretnu neke od najjačih družina s ovih prostora, poput C. Zvezde, Partizana, Hajduka i Rijeke, onda se to i ne može tretirati drugačije nego istinskom sportskom poslasticom.

O čemu je riječ? Već petu godinu zaredom na travnjaku ''Žlinje'' održava se ''El-Stil Savičenta kup'', nogometno natjecanje veterana na kojem sudjeluju predstavnici nekoliko vodećih klubova nekoć renomirane ''Jugo-lige''. Ove godine to će biti Crvena Zvezda i Partizan iz Srbije, zatim Sarajevo i Borac iz BiH, ljubljanska Olimpija, uz četiri hrvatske momčadi (Hajduk, Rijeka, Cibalia i Istra), te premijerno i goste iz Italije, momčad Udinesea. Uz njih će na turniru nastupiti i dvije sponzorske momčadi, El-Stil i Maling, te momčad domaćina tj. Općine Svetvinčenat, koja sprema posebna pojačanja.

- Osim što doprinosi promociji destinacije, te služi kao mjesto susreta starih prijatelja i stvaranja novih poznanstava, primarna je svrha ovog turnira da popularizira nogomet među mlađim generacijama, te ih potakne da izgrađuju pozitivne sustave vrijednosti i odrastaju poštujući nacionalne, vjerske i kulturne različitosti - naglašava Pero Plavšić, direktor turnira koji se odvija pod pokroviteljstvom Županije i Općine Svetvinčenat.

- Svake godine nastojimo podignuti razinu turnira. Hajduk, Borac, Olimpija i Sarajevo tu su od prvog izdanja, a ove godine premijerno nastupaju Partizan, Cibalia, te gost iz ''lige petice'', Udinese. Velika nam je želja bila na jednom mjestu okupiti ''veliku četvorku'', ali u Dinamu su nažalost čvrstog stava da njihovi veterani ne nastupaju na turnirskim natjecanjima. Postojala je mogućnost da odigraju revijalnu utakmicu kao prije par godina, ali ipak smo odbacili tu opciju iz poštovanja prema ostalim sudionicima – dodaje Plavšić. (D. RAMIĆ KOVAČIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter