Vitasović znao da će se plaćati parking u Barbarigi

Klaudio Vitasović (M. MIJOŠEK)
Klaudio Vitasović (M. MIJOŠEK)

Gradonačelnik Vodnjana Klaudio Vitasović znao je da se sprema naplata parkiranja u turističkom naselju Barbariga, iako je od početka naplate u lipnju, na gotovo 1.600 mjesta, u javnosti žestoko istupao protiv takve odluke tvrtke G.U. Barbarige.

Ne samo to, Grad Vodnjan je i sam trebao sudjelovati u naplati jednog dijela parkirališta, iako je u novinama izjavljivao da se "naplata obavlja protuzakonito", a gradski su komunalci tamošnjim gostima savjetovali da ne plaćaju parkiranje.

Prema sporazumu koji je 24. kolovoza 2012. Vitasović potpisao s vlasnicima zemljišta u Barbarigi, tvrtkama G.U. Projekt, Barbariga projekt i G.U. Barbariga, obvezao se da će dio od 120 parkirnih mjesta, koja bi prema tom sporazumu trebala pripasti Gradu, prikladno označiti i uvesti naplatu. Preostali dio parkirališnih mjesta trebao bi biti namijenjen invalidima.

Ovaj je sporazum nastao iz ugovora o nagodbi između spomenutih strana potpisanog 13. rujna 2005., a da bi se uvjeti u njemu realizirali, G.U. Barbariga je trebala izraditi parcelacijski elaborat i dostaviti ga Vodnjanu, no to još uvijek nije učinjeno.

Spomenuti sporazum dostavio nam je na uvid odvjetnički ured koji zastupa tvrtku B. Parking, koja je dobila koncesiju za naplatu od tvrtke iz Barbarige. Odvjetnici navode da u cijelom slučaju zbog čistog vlasništva nad parkiralištima nema ničeg spornog i da će se, nažalost, osobama koje bojkotiraju plaćanje parkinga naplatiti kazne.

- Da, znao sam da će se parkiranje u Barbarigi početi naplaćivati, jer se već jako dugo priča o tome. Tu sam nemoćan, ne mogu ih spriječiti u njihovim namjerama mada sam im više puta rekao da će biti problema s time, odgovorio je Vitasović.

Na pitanje zašto nije spomenuo da će i Grad Vodnjan uvesti naplatu parkiranja na dodijeljena mu mjesta, rekao je da se ne sjeća što točno piše u sporazumu koji je potpisao te da će se o tome odlučivati kada konačno stigne parcelacijski elaborat iz G.U. Barbarige. Zanimalo nas je i hoće li Grad Vodnjan zaraditi nešto od sadašnje naplate parkiranja u Barbarigi, na što je Vitasović odgovorio da je jedini prihod Grada od poreza na dohodak tvrtke B. Parking, po sili zakona. (P. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter