Vitasović: Vi ste ponos naše Vodnjanštine

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U prostorijama Grada Vodnjana danas je održano svečano potpisivanje Ugovora o stipendiranju između Grada Vodnjana i izabranih učenika i studenata koji su stekli uvjete za stipendiranje u školskoj/akademskoj godini 2015./2016.

U uvodnim riječima, gradonačelnik Vodnjana Klaudio Vitasović čestitao je izabranima na dosadašnjim postignutim uspjesima te radu koji ulažu u učenje i zalaganje u svojim školskim i akademskim sredinama

- Želim vam puno uspjeha u daljnjem obrazovanju te da i nadalje budete ponos naše Vodnjanštine i vaših roditelja. Na vama je da razvijate i stvarate budućnost našeg kraja. Nadam se da ćete radom i znanjem doprinositi sredini gdje ste odrasli i postali obrazovani mladi ljudi, poručio im je gradonačelnik.

Za školsku/akademsku 2015./2016. godinu odobreno je 13 novih stipendija, devet studentskih i četiri učeničkih stipendija. Grad Vodnjan-Dignano trenutno isplaćuje 43 stipendista, što studentskih što učeničkih

Stipendije se odobravaju do kraja školovanja (učeničkog ili studentskog, ovisno o vrsti Ugovora) uz obvezu redovnog dostavljanja potvrde o upisu u narednu školsku/akademsku godinu do 31. listopada tekuće godine. Korisnici stipendije imaju pravo na isplatu iste za vrijeme trajanja obrazovnog programa, a to podrazumijeva za ukupno deset mjeseci, od rujna do lipnja.

Inače, studentske stipendije iznose 800 kuna, a za one stipendiste čiji je prosjek ocjena iznad 4,5 u protekloj godini, stipendija iznosi 1.000 kuna. Učeničke stipendije iznose 600 kuna.

Stipendiju Grada Vodnjana za akademsku godinu 2015./2016. ostvarili su studenti Denis Radolović, Kristijan Suljić, Ivan Žufić Nicol Butković, Lukas Jovanović Paolo Delcaro, Marko Smoljan, Alen Malagić i Ana Predan. Učeničke stipendije u školskoj godini stekli su Luka Buršić, Marija Smoljan, Emina Kruškić i Chiara Sudulić. (B. PETROVIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter