Vitasovic: Šuškic je sam kriv

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Van pameti je industrijsku zonu u Galižani zvati zonom sumraka kada je to najbolje opremljena zona u županiji, komentirao je gradonacelnik Vodnjana Klaudio Vitasovic tvrdnju poduzetnika Senada Šuškica.

- U industrijskoj zoni radi od 500 do 600 zaposlenika u 25 poslovnih subjekata. Uz velike smo napore zadnjih godina uložili 20 milijuna kuna u komunalnu infrastrukturu te zone, veli Vitasovic, opovrgavajuci tvrdnje da Vodnjan ne vodi racuna o poduzetnicima.

Vitasovic i Damir Janko, procelnik Odjela za komunalni sustav, opovrgavaju Šuškiceve tvrdnje da godinama ceka lokacijsku dozvolu za halu od 4.000 cetvornih metara. Nije im poznat nikakav zahtjev za spomenutu halu, poznato im je jedino to da Šuškic radi u bespravno izgradenoj hali od tisucu kvadrata.

Nakon što je 30. rujna 2008. inspekcija donijela rješenje o uklanjanju te hale Šuškic je istog dana podnio zahtjev za izdavanjem lokacijske dozvole nadležnoj županijskoj službi. Grad Vodnjan predmet je preuzeo pocetkom 2009., a lokacijska je dozvola izdana 30. ožujka 2010. godine.

Nakon toga je u lipnju ove godine Šuškic zatražio izdavanje potvrde izvedenog stanja. No da bi mogao dobiti potvrdu, trebao je objediniti katastarske cestice i provesti parcelizaciju kroz katastar i zemljišne knjige, što nije ucinio, tvrde u Gradu Vodnjanu.

Uz to, prije konacne legalizacije Šuškic treba platiti vodni doprinos te komunalni doprinos uvecan za 30 posto kao kaznu.

U potrazi za odgovorom što je s tim halama razgovarali smo s arhitektom Ivanom Radom koji je upucen u to pitanje i od koga smo doznali da su zapravo postojale dvije verzije zahtjeva za lokacijsku dozvolu.

Naime, u prvoj je verziji zatražena izgradnja vece (4.600 cetvornih metara) i manje hale a zahtjev je predan tadašnjem nadležnom uredu državne uprave u Puli 2008. godine. U meduvremenu svi su poslovi prebaceni na gradove, tocnije ogroman broj zaostalih predmeta preuzeo je Grad Pula.

Nakon toga Gradu Vodnjanu je odobreno osnivanje ureda nadležnog za izdavanje gradevinskih i lokacijskih dozvola. Od predaje zahtjeva do formiranja ureda u Vodnjanu, preuzimanja predmeta, raspisivanja natjecaja za djelatnike i uhodavanja u rad prošlo je oko godinu dana.

U tom je meduprostoru padala prašina na predmet ovog poduzetnika. - Buduci da je u meduvremenu Šuškic bespravno izgradio halu od tisucu kvadrata, trebalo je prvo nju legalizirati, pojašnjava Rada. Zato je isti zahtjev, prije no što je stigao u Grad Vodnjan, dopunjen odnosno izmijenjen i to nakon konzultacije u pulskom uredu.

Naime, zanemarena je veca hala (ostala je ucrtana samo rezervacija zemljišta) i zatražena lokacijska dozvola za postojecu, vec izgradenu. Takav predmet zaprimio je Grad Vodnjan. (J. ORLIC)

OVO JE IZVADAK IZ TEKSTA. CIJELI MOŽETE PROCITATI U TISKANOM IZDANJU OD CETVRTKA.


Podijeli: Facebook Twiter