Vitasović proslavio Šikiće United

JEDINI REALIZIRAO SEDMERAC - Ivan Matteo Mazzanti (Šikići United, lijevo) (D. ŠTIFANIĆ)
JEDINI REALIZIRAO SEDMERAC - Ivan Matteo Mazzanti (Šikići United, lijevo) (D. ŠTIFANIĆ)

Polako se popunjavala lista sudionika četvrtfinala na 28. izdanju pulskog malonogometnog turnira "Moja ulica, moja ekipa 2016. – Suzuki Motortech". U četvrtak navečer svoje mjesto među osam najboljih izborili su Pizzeria Jupiter i Duran Stolarija Istra. "Picajoli" su poveli golovima Ivanovića i Bojkića, Noćne ptice je u život vratio dvostruki strijelac Škrinjar, da bi potom dvostrukog osvajača ovog turnira do pobjede doveo Gušić. Uz puno manje neizvjesnosti četvrtfinalnu su vizu izvukli hakleri Durana, koji je do pobjede autogolom pogurao "barbier" Načinović, nakon čega su Anel Škiljan i Vazgeč potvrdili prolaz.

Uzbuđenja osmine finala su se nastavila susretom u kojem je poprilično iznenađenje, na radost njihovih brojnih navijača koji su na tribinama stvorili pravu domaćinsku atmosferu, kreirao Šikići United. Premda su dvaput bili u rezultatskom zaostatku, hakleri Medior Grina nisu se previše uzbuđivali jer su bili uvjereni da će njihova kvaliteta na kraju isplivati na površinu. Pogodak Orlića poništio je Ervin Radulović, potom je Volejniku tu isto napravio njegov mlađi brat Andrej, ali premda je treći gol Grina visio u zraku, Erik Vitasović uspio je do kraja regularnog dijela sačuvati svoju mrežu.

Posljednja sirena sa zapisničkog stola izazvala je oduševljenje na klupi Šikića, no ona prava erupcija uslijedila je nakon što se odvrtio "rulet sedmeraca". Kazneni udarci prethodnih su godina skupo stajali Grin, ali na ovoj su "Ulici" već dvije prepreke preskočili sa sedam metara te su se nadali da će to ponoviti i treći put, no s takvim se scenarijem nije složio Vitasović. Zaustavio je golman Šikića udarce Andreja Radulovića i Prelčeca te odličnim obranama utjerao strah u kosti Kalčiću koji je tražeći mjesto gdje Vitasović neće uspjeti dohvatiti loptu uzdrmao stativu i slavlje u Šikićima moglo je započeti jer je njihov "sidrun" Mazzanti u prvoj seriji svladao Ademija.

I dok je Grin zaključio ovogodišnju avanturu na "Ulici", na parket Doma sportova još će barem jednom istrčati TNT Pizzeria Matteo Malinska. Kašćerga jučer nije uspjela ozbiljnije zaprijetiti drugom nositelju, koji se s uvjerljivih 4:0 plasirao u svoje peto četvrtfinale na "Ulici". (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter