Vitasovic: Napadace na suca najstrože kazniti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Subotnji incident u Vodnjanu, gdje su na utakmici nogometnih klubova Vodnjana i Banjola trojica igraca vodnjanskog kluba fizicki napali suca Županijske juniorske nogometne lige Diega Biljuha nakon što je jednom od njih dodijelio crveni karton, osudio je i vodnjanski gradonacelnik Klaudio Vitasovic.

- Zaista mi je žao što je do toga došlo, pogotovo u sportskom klubu koji ima bogatu tradiciju i povijest kao što je NK Vodnjan. Tražimo da se pocinitelji incidenta, iako su maloljetni, najrigoroznije kazne da se takve stvari više ne bi dogadale, a tražim i odgovornost uprave, rekao je Vitasovic. O tome je, dodaje, razgovarao i s predsjednikom uprave kluba Antom Volarevicem, no u Gradu još nisu odlucili što ce poduzeti.

- I inace stanje u Nogometnom klubu Vodnjan nije dobro pa treba razmišljati o novoj organizaciji, jer svi ti problemi nisu od jucer. Posljednjih nekoliko godina klub nije na nivou na kojem treba biti, ne samo što se tice sportskih rezultata nego i organizacije, a ovaj incident se mogao i morao izbjeci, kaže Vitasovic.

U ovoj godini za dotacije vodnjanskom Sportskom savezu, koji okuplja 17 klubova, Grad je iz proracuna izdvojio ukupno 1,2 milijuna kuna. Od toga je 358,8 tisuca kuna namijenjeno Nogometnom klubu Vodnjan, a od toga im je dosad isplaceno 224,2 tisuce kuna, dakle dobivaju najviše novca. U više je navrata naš list pisao da se dugovanja kluba vuku još od 2005. godine, a i u ovoj su godini imali neriješene dugove za struju, vodu i placanje autobusnog prijevoza za gostujuce utakmice.

Tajnik NK Vodnjan Rikardo Radolovic rekao je da klub ceka odluku disciplinske komisije te bi kazna mogla biti drasticna.

Incident su osudili i mještani Vodnjana s kojima smo razgovarali.

Seniori i juniori NK Vodnjana u ligaška su natjecanja ušli s po šest negativnih bodova. Kažnjeni su, naime, za dva neopravdana pojavljivanja juniora na gostujucim utakmicama istarske skupine Druge HNL - zapad. No to je tek vrh sante reda problema po Bumbare, a još na proljece se špekuliralo hoce li se klub, koji je nedavno proslavio 80. obljetnicu, ugasiti. U ovoj dramaticnoj godini pamtit ce i katastrofalne sportske rezultate, ostavke rukovodstva, sukob celništva s igracima, pa i prijetnje nezadovoljnih igraca napuštanjem kluba. Zajednicki nazivnik svih tih problema financijske je prirode, što je rezultiralo neispunjenim obecanjima i internim sporovima. (Petra LUKEŽ)

 


Podijeli: Facebook Twiter