Vitasovic: Koncaru više necu tolerirati odgadanja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gradonacelnik Vodnjana Klaudio Vitasovic više nece tolerirati ucestala odgadanja gradnje turistickih resorta na podrucju Dragonere i Barbarige nakon što je nedavno ona odgodena za jesen.

- Vlasnik zemljišta Danko Koncar iznio mi je da ce gradnja na tom podrucju poceti kada i na Monumentima i Sv. Katarini, gdje je tek nedavno dobio koncesiju, ali ne i potrebne dozvole za gradnju. Mi ne pristajemo na daljnje odgadanje... Ne možemo ostati taoci tog nerealiziranog projekta, vec trebamo osigurati razvoj i zaposlenje gradanima, ogorceno nam je izjavio Vitasovic.

Gradonacelnik kaže da ce od Koncara tražiti da do kraja godine pokrene investicije na tom podrucju, inace ce dio od 5.400 postelja, koliko je prostornim planovima predvideno na parcelama Danka Koncara, dodijeliti drugim investitorima.

- Imamo ogranicen broj postelja na podrucju našeg grada. Zašto ih ne dodijeliti drugima u unutrašnjosti, gdje postoji interes za investicije, upitao je Vitasovic.



Kaže da ce svoju ideju tek iznijeti na sjednici vijeca, kada ce od tog tijela tražiti izmjenu prostornog plana radi izmještanja postelja, ali nakon što takva promjena bude unesena u županijski prostorni plan, koji ce ove godine biti nadopunjen.

- Postoji interes nekoliko manjih ulagaca na citavom podrucju Grada, ali i jednog velikog - tvrtke Ilirija. Oni su Gradu Vodnjanu prije godinu-dvije ponudili program razvoja u kojem nude realizaciju hipodroma, agroturistickog objekta, sadržaja koji ce biti nadopuna golf igralištu koje planira izgraditi Koncar u blizini njihovih parcela, i na koncu smještajnih objekata, naveo je Vitasovic. Podsjecamo da tvrtkom Ilirija upravlja Coorporatie EMAC Illyrian Land Fund iz Amsterdama, koji je 2006. godine kupio zemljište u neposrednoj blizini projekta "Barbariga-Dragonera".

Goran Veljovic, pravni zastupnik Koncarove tvrtke, nam je pocetkom tjedna rekaoo da radovi nisu poceli jer još nisu dobili gradevinske dozvole i dozvole konzervatora te da cekaju i izradu potrebne dokumentacije, no, Vitasovic je jucer komentirao da gradevinske dozvole nisu mogli ni dobiti kad nisu podnijeli zahtjev za njihovo izdavanje!

- Stekao sam dojam da nemaju ideju što bi željeli napraviti, zakljucio je Vitasovic. (Paulo GREGOROVIC)

OPŠIRNIJE U DANAŠNJEM TISKANOM IZDANJU.

 

 


Podijeli: Facebook Twiter