Vitasović: Končar obećao gradnju početkom rujna

Ilustracija (S. MILJEVIĆ)
Ilustracija (S. MILJEVIĆ)

Ciljane izmjene i dopune vodnjanskog prostornog plana usvojilo je gradsko vijeće na sjednici u petak. S obzirom da se najveći dio izmjena odnosi na Barbarigu i Dragoneru predsjednik vijeća Corrado Ghiraldo pitao je vodnjanskog gradonačelnika Klaudija Vitasovića "što je s Končarom".

- Prije 20 dana razgovarao sam s Dankom Končarom i tada je rekao da izgradnja prvih devet rupa golf igrališta počinje s prvim danom rujna. Živi bili pa vidjeli, odgovorio je Vitasović.

Izmjene i dopune plana donesene su zbog redefiniranja uvjeta za izdvojena građevinska područja izvan naselja vezanih za realizaciju turističkih projekata Porto Mariccio i Dragonera. Tiču se korekcije građevinskih područja, u istim površinama i kapacitetima, kao posljedica supstitucije površina zbog uvođenja arheološkog parka, korekcije obuhvata obvezne izrade planova užih područja, redefiniranja uvjeta gradnje, dopune uvjeta gradnje u poslovnoj zoni Galižana te promjenu jednog dijela uvjeta korištenja unutar građevinskog područja naselja Vodnjan.

Na vijeću je usvojen i plan uređenja Barbariga zapad I i II obuhvata 96 hektara koji obuhvaća građevinsko područje ugostiteljsko turističke namjene Barbariga zapad I i II, dio građevinskog područja naselja Betiga Barbariga, građevinsko područje sportsko rekreacijske namjene sportski centar Barbariga zapad, šumu posebne namjene La Torre, područje rekreacijske namjene i dio akvatorija. (T. GRBIĆ) 


Podijeli: Facebook Twiter