Vitaminima do blistave kože

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dolaskom toplijih dana kožu treba pripremiti za nove vremenske uvjete i izlaganje suncu te zaštititi od štetnog UV zracenja. Sve te promjene, ne poduzmete li potrebne korake, odrazit ce se ponajprije na licu gdje koža gubi elasticnost, gipkost, sklonija je nastanku bora, gubi vlažnost, a vaš ten mladolikost i svježinu.

Korištenje vitaminskih krema i ciljanih tretmana koji pomažu da se hranjivi sastojci iz kozmetickih preparata bolje upiju i prodru duboko u slojeve epiderme, poboljšat ce zdravlje kože, stimulirati proizvodnju kolagena te ojacati prirodnu zaštitnu barijeru kože.

Vitamin E je antioksidans koji se nalazi u vecini krema za dnevnu njegu, daje koži nježnost i mekocu, reducira prijevremeno starenje, djeluje kao "cistac" slobodnih radikala i smanjuje nadraženost. Takoder poboljšava cirkulaciju, ima povoljno djelovanje na ucvršcivanje tkiva, štiti prirodnu barijeru kože i cini je glatkom.

Vitamin A stimulira proizvodnju kolagena. Provitamin B5 i ostali B vitamini imaju veliko znacenje za kožu kao regulatori izmjene tvari, a važni su i za disanje kožnih stanica. Vitamin F je u uskoj vezi s izmjenom tvari: masti i ugljikohidrata. Ukoliko tijelu nedostaje vitamin F, to se ocituje lošom kožom, kosom i noktima te pomanjkanjem masnoce, ljuštenjem i opadanjem kose. Koža izgleda suho i uvelo.

Uz kreme za dnevnu i nocnu njegu lica i vrata, svakako u pripremu za ljeto ukljucite i ciljane tretmane u kozmetickim salonima. Birajte one koji ce ojacati strukturu kožnog vezivnog tkiva i u kojima se koriste preparati s vitaminima A i E jer sprjecavaju prerano starenje kože te stimuliraju stanicnu regeneraciju.

Poželjno je da sadrže i hranjiva ulja koja poboljšavaju strukturu kože, cine ju elasticnom i sjajnom. Ako su vam na licu tragovi svakodnevnog stresa, koža umorna i bez sjaja, dobre rezultate postici cete pomocu tretmana kisikom. Kisik pomaže kod regeneracije kože, potice prirodno stvaranje kolagena i elastina, djeluje protiv starenja te obnavlja kožu. Kozmeticki saloni nude i kombinacije kao što je antioksidativni vitaminski tretman lica. Njime se postiže neutralizacija slobodnih radikala, obnavlja vlažnost i mekoca kože.

Obavezno kožu lica i tijela zaštitite od štetnog UV zracenja, ne samo na plaži, vec prigodom svakog izlaska na sunce, a posebice krecete li se vani u vrijeme kada je zracenje najvece. Neadekvatna zaštita dovodi do pojave bora i preranog starenja kože, a moguce su i vrlo ozbiljne posljedice, teške bolesti i zdravstvene komplikacije.

Preparati za zaštitu od sunca trebali bi postati dio vaše njege, kako kože lica, tako i tijela. Hidratantna krema s UV filtrima ujedno vam može poslužiti i kao odlicna podloga za šminku.


Podijeli: Facebook Twiter