Vitalna Renata Mrzljak u klubu stogodišnjaka!

Renata Mrzljak (Snimio Milivoj MIJOŠEK)
Renata Mrzljak (Snimio Milivoj MIJOŠEK)

"Prvih sto je najlakše", tim nas je riječima, u šaljivom tonu, dočekao Boris Mrzljak, sin Renate Mrzljak koja je 9. ožujka u svom domu na pulskom Vidikovcu proslavila 100. rođendan. Dotjerana, našminkana, s velikim osmjehom pozdravila nas je i slavljenica te nas je u maniri prave domaćice odmah ponudila slavljeničkim kolačima i prigodnom zdravicom.

Gospođa Renata stoti je rođendan proslavila baš onako kako je i željela, okružena obitelji i prijateljima, iako joj pravu feštu spremaju u subotu kada će stići i oni koji tijekom tjedna nisu stigli ili žive izvan Hrvatske. Uz 70-godišnjeg sina Borisa i 73-godišnje kćerke Dunje, uz slavljenicu su i unuka Nataša sa suprugom Ivicom te praunuci i to najmlađa 14-godišnja Maja te 31-godišnji Tugomir.

Kako nam priča Renata Mrzljak, rođena je daleke 1916. godine u Zagrebu, ali je s obitelji prema tadašnjem dekretu, doselila 1949. godine kao 33-godišnjakinja u Pulu. U Zagrebu je završila trgovačku akademiju, a u Puli je radila u tadašnjem Zadružnom savezu, pretečem Privrednoj komori, odnosno današnjoj Gospodarskoj komori.

- Kratko sam radila, ali sam uglavnom odgajala djecu. Ali slabo, preslabo, kroz šalu i smijeh priča nam gospođa Mrzljak otkrivajući kako je niti sa sto godina humor i vedri duh nisu napustili. - Uvijek sam puno davala za obitelj i sretna sam kada sam svima njima okružena. Mislim da je to tajna sretnog života, biti okružen najmilijima, istaknula je gospođa Renata. (Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ)

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter