Vitalij Kličko odustao od obrane naslova

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ukrajinski boksač Vitalij Kličko (42) odustao je od obrane naslova prvaka u teškoj kategoriji po WBC-u protiv Kanađanina Bermana Stiverna zbog ozljede desne ruke koju je zaradio na treningu, objavio je u srijedu WBC.

"Prvak je izjavio da ne bi bio u stanju obraniti naslov kako treba i kada je predviđeno", pojašnjava u svom priopćenju WBC, dodajući kako će njen predsjednik Jose Sulaiman o ovome razgovarati s Administrativnim vijećem.

Kako se navodi u istom priopćenju, stariji od braće Kličko se nada da će vježbama izbjeći operaciju, ali je moguće pretpostaviti da do kraja ove godine neće imati više mečeva.

Ukrajinski je boksač prošle godine u dva navrata obranio naslov, najprije u veljači protiv Britanca Derecka Chisoru kojeg je pobijedio na bodove, a zatim u rujnu protiv Nijemca Manuela Charra, tako da do sada u karijeri ima 45 pobjede, od čega je 41 dobivena nokautom, uz dva poraza.

Stiverne, 34-godišnji kanadski boksač do sada je zabilježio 23 pobjede, jedan poraz i jedan neodlučen ishod.

Kličku bi mogao biti oduzet naslov, čime bi se Stiverneu na putu do naslova mogao ispriječiti samo izazivač s WBC-ove ljestvice. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter