Vitalij Klicko obranio naslov

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vitalij Klicko (40) obranio je u subotu naslov prvaka u teškoj kategoriji po verziji WBC pobijedivši na bodove britanskog izazivaca Derecka Chisoru.

Ukrajinac, ciji je mladi brat Vladimir prvak po verzijama WBO, IBF, WBA i IBO, poboljšao je svoj omjer pobjeda i poraza na 44:2.

"Sretan sam da sam obranio naslov prvaka. Chisora je pružio dobru borbu. Ne želim se ispricavati, borba nije bila lagana, ali vidio sam svaki Chisorin udarac. Uzrujan sam jer sam htio borbu završiti prije 12. runde", kazao je Klicko.

Suci su odlucili u korist Klicka 118:110, 118:110 i 119:111, a Chisora nije bio zadovoljan njihovom odlukom te je tražio uzvrat pred 12.000 gledatelja u minhenskoj Olympic Hall koji su mu zviždali.

"Želim drugu borbu. Bit ce uzvrata ili cu se boriti s mladim bratom", kazao je Chisora kojem je ovo treci poraz u zadnje cetiri borbe i sada mu je omjer pobjeda i poraza 15:3.

Cijeli mec zasjenila je tucnjava izmedu Chisore i britanskog "teškaša" Davida Hayea, koji je kao sukomentator pratio mec, na konferenciji za novinare organiziranoj poslije borbe.


Podijeli: Facebook Twiter