Vita pomaže savjetima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Udruga za pomoc i podršku oboljelima od zlocudnih bolesti Vita nedavno je pocela s radom na adresi Vrtlišce 1 u Pazinu.

- Djelovanje smo zamislili u tri osnovna pravca: informiranje i edukacija gradana, podrška oboljelim pacijentima i rad na prevenciji i ranom otkrivanju malignih bolesti, kaže predsjednik udruge Denis Ivancic.

Voditeljica udruge je dr. med. Dijana Heder koja svakim radnim danom od 9 do 17 sati daje savjete i preporuke pacijentima. Premda se humanitarna udruga Vita (kao neprofitna organizacija) nalazi u prostorima tvrtke Eurovita, koja se bavi prodajom farmaceutskih proizvoda, Ivancic kaže da su se strogo odvojili jedno od drugog te da se usluge udruge ne uvjetuju kupnjom proizvoda ili clanarinom.

- Neka ljudi dodu i uvjere se. Jedna smo od rijetkih humanitarnih udruga u Hrvatskoj koja ima puno radno vrijeme sa strucnom osobom, pa se nekako moramo pokriti, objašnjava Ivancic.

Uskoro ce tiskati brošuru s informacijama o zdravstvenim ustanovama, suocavanju s bolešcu i vrstama terapije, koju ce distribuirati po bolnicama i ljekarnama. Namjeravaju suradivati s ostalim udrugama u Hrvatskoj koje se bave problemima vezanim za maligna oboljenja, a posebno s onima koje prikupljaju novac za humanitarne potrebe.

Kao podršku oboljelim od zlocudnih bolesti namjeravaju volonterski angažirati psihologa, nutricionista i medicinske specijaliste, ali i povezati ljude koji imaju slicne dijagnoze radi razmjene iskustava i pružanja utjehe. Uskoro bi trebala osvanuti i web adresa www.udruga-vita.com.


Podijeli: Facebook Twiter