Visualia wall, Magic garden i glazbene klupice u ljetnom izdanju

Visualia wall - zid s dva lica, bit će dio ljetne Visualie
Visualia wall - zid s dva lica, bit će dio ljetne Visualie

Visualia Summer Edition ponovit će video mapping, D-Stroy by Undertoon, premijerno prikazan u svibnju ove godine na Festivalu Visualia. Za sve one koji su ga propustili, ili pak one koji ga žele ponovno pogledati, mogu doći 13. kolovoza na Forumu. Početak programa predviđen je u 21.30 sati, alki organizatori savjetuju posjetiteljima da dođu koju minutu ranije jer projekcija kreće točno na vrijeme i traje do 21.35 sati.

Valja podsjetiti na nekoliko atrakcija poput Visualia walla – zida s dva lica. S jedne strane je interaktivan i prolaskom pored njega reagira na zvuk i pokret. S druge strane služi kao ekran na kojem će se prikazivati promotivni spotovi.

Tu će biti i Magic garden - instalacija koja postaje pravo mjesto za odmor i relaksaciju. Magic Garden je interaktivna svjetlosna instalacija koja spaja novu tehnologiju i ljepotu prirode kroz igru svjetla i glazbe. Jednostavnim pokretom ruke oživljavate vrt ispunjen čarobnim gljivama koji pobuđuje umjetnika u Vama. Posjetitelj pomoću senzora bira boju i područje koje želi obojati izabranom bojom. Samo pripazite, niti jedna magija ne traje zauvijek! Zabilježite fotografijom svoju kreaciju na vrijeme. Residence of light & music je zabavna instalacija u tri svjetlosne glazbene klupice koje sadrže zvukove različitih instrumenata. Jednostavnim udarcem po površini klupica stvara se zvuk te posjetitelj na taj način stvara melodiju. Osim toga, spajanjem preko bluetootha na klupice, posjetitelj može pustiti svoju omiljenu pjesmu i uživati u njoj.

Program se, dakle, održava na Forumu. Od 21.30 do 21.35 sati je D-Stroy – Undertoon, a od 21.35 do 23 sata Visualia Group interactive light installations. Događaj je besplatan za sve posjetitelje, a nastao je u suradnji Udruge Sonitus i Turističke zajednice grada Pule. Podržao ga je Grad Pula, te je sufinanciran sredstvima programa Europske Unije – Kreativna Europa, u sklopu programa Spectrum 16 – TRANSNATIONAL Light.

Treba podsjetiti i na interaktivnu izložbu "Storywood", koja je premijerno prikazana na ovogodišnjem Festivalu Visualia, a još uvijek se može pogledati u Muzejsko galerijskom prostoru Sveta srca, svakim radnim danom od 9 do 23 sata te je otvorena do 31. kolovoza. Cijena ulaznice za odrasle je 20, za djecu 10 kuna. Autori izložbe su Vibor Juhas i Manuel Šumberac. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter