Visokodecibelni rock'n'roll

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Grad Pula je zbog snijega u subotu ostao zakinut za tri koncerta, ali ne i za onaj u povodu 15. rodendana Rock Caffea. Snježna idila koja je vladala tijekom dana pokazala je svoje ružno lice kada se temperatura spustila ispod nule i zamrznula silne pahulje po gradu. Rezultat toga je bio nešto manji broj publike u Rock Caffeu.

Odlican koncertni program publici su predstavila tri od cetiri najavljena benda: Double Dose, VIS The Thunderbirds i Manekeni. Najavljeni se rovinjski Depresija Revival nisu uspjeli probiti kroz snježne nanose koji su prekrili Istru.

Uz standardnu postavu Double Dosea, koju cine Mimi King, Nikica i Bilija, na pozornici im se pridružio i klavijaturist Leon Brenko. Blueserskim skladbama, ali odlicnog raspoloženja, Double Dose je zagrijao publiku skladbama kao što su "Everyday I have the blues, "Caledonia" i "I've got my mojo working".



Sljedeci jam session na rokerskoj pozornici raspalili su clanovi VIS The Thunderbirdsa s clanom manje. Naime, gitarist Mauricio takoder je ostao zameten snijegom u Barbanu, ali to nije sprijecilo 13-godišnjeg gitarista Matiju Miletica, basisticu Teu Tidic i bubnjara Stipu Bobica da raspamete publiku svojim izvedbama. Vidno raspoložena Tidic je izmedu skladbi kao što su "Black magic woman" i "Should I stay or should I go" pozvala tatu malog Matije, Krešu, da s njima otpjeva "Wild thing". U još dvije skladbe Thunderbrdsima se pridružio i gitarist Mifra, clan Manekena koji je odsvirao "Tush" i "All right now".

Pulski bend Manekeni tradicionalno nastupa na koncertima u povodu rodendana Rock Caffea. Debac, Mifra, Margi, Cruz i Pitzek do kraja su zagrijali okupljenu publiku hitovima kao što su "Maneken's in the house", "Raketa", "Mašina", ali i obradama "Another brick in the wall" i "Stavi pravu stvar na pravo mjesto".

Iako je svima želja za rokerskim jammingom do duboko u noc bila zajednicka, slavlje je završeno bisom u totalno nepredvidivoj maniri. Manekeni su naime još jednom ponovili svoj hit "Sportski tip", ali u jazz varijanti obogacenoj poprilicnom dozom humora.


Podijeli: Facebook Twiter