Visoko priznanje za uloženi trud u uređenje plaža u Peroju i Barbarigi

(M. SARDELIN)
(M. SARDELIN)

Plava zastava za 2017. godinu za plaže Peroj i Barbariga uručena je proteklog tjedna gradonačelniku Vodnjana Klaudiju Vitasoviću na velikoj svečanosti u Šibeniku. U svom je govoru Vitasović naglasio da je Grad Vodnjan ovime dobio visoko priznanje međunarodne zajednice za uložena sredstva i trud u projekt uređenja svojih plaža te je istaknuo kako će plaže Peroj i Barbariga sigurno biti odlični promotori programa Plave zastave tijekom nadolazeće turističke sezone.

- Vodnjan je ovom nagradom dobio dodatni poticaj za nastavak ulaganja u razvoj turističke infrastrukture te uređenje novih plaža. Veseli me što postajemo sve važnija turistička destinacija te što se sve veći broj građana našega grada bavi turizmom i ulaže u otvaranje novih smještajnih kapaciteta. Na području grada lani je ostvareno rekordnih više od 500.000 noćenja i ovom se prigodom zahvaljujem svim turističkim djelatnicima, iznajmljivačima turističkih kapaciteta, ugostiteljima te svima koji se bave turizmom jer je to zajednički rezultat Grada i vrijednih građana, zaključio je Vitasović.

Na velikoj svečanosti u šibenskoj marini Mandalina obilježene su dvije obljetnice - međunarodni program Plava zastava na području Republike Hrvatske, koji provodi Udruga Lijepa Naša, ove godine obilježava 20. godišnjicu postojanja u Hrvatskoj te 30. godišnjicu u svijetu na razini FEE. Bila je to i prilika da se pojedinim plažama i marinama uruče nagrade za vjernost programu Plava zastava. (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter